IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La Cambra de Comerç de Barcelona demana canviar el model econòmic a Catalunya

Vol potenciar la internacionalització

La Cambra de Comerç de Barcelona va anunciar el passat dimarts, 21 de gener, que té com a objectiu final desenvolupar el màxim potencial econòmic i empresarial de Catalunya. Per assolir-ho, el Comitè Executiu considera necessari implementar un nou model econòmic. Un model que es basa en la idea d’apostar per projectes que vagin dirigits a una gran internacionalització, una economia d’alt valor afegit que sigui sostenible mediambientalment, responsable socialment i equilibrat territorialment.

A més, el Comitè Executiu va destacar que l’estructura economicoempresarial catalana dista molt de l’espanyola. Hi ha indicadors que demostren que econòmicament Catalunya i la resta de l’Estat són molt diferents i per tant, requereixen polítiques diferents per desenvolupar els dos models. Per aquest motiu, la Cambra considera que només amb un Estat independent es podrà fer un canvi real de model.

Posicionament sobre la investidura del govern espanyol

Tot i valorar positivament el pacte entre el PSOE i UP en matèries com crear un Pla Nacional d’emprenedoria o fer els traspassos de competències pendents, el Comitè Executiu de la Cambra veu necessari un acord que resolgui definitivament el conflicte català amb l’Estat.

Consideren que perquè la inestabilitat no continuï, cal definir la concreció del text publicat de l’acord entre governs per tal d’establir mecanismes que regulin la mediació, es fixin unes dates concretes al calendari i que s’arribi a un acord que permeti a la societat catalana decidir el seu futur. Conscients que la negociació pot ser complexa per arribar a un acord relatiu a resoldre el conflicte català amb l’Estat, la Cambra demana la fi de la repressió, ja que no es pot negociar amb la repressió sobre la taula.

La Cambra traslladarà el seu posicionament a la Unió Europea

El Comitè Executiu creu que Catalunya necessita liderar la revolució tecnològica d’alt valor afegit al sud d’Europa, aprofitant l’alt nivell d’internacionalització i de preparació tècnica i invertint fortament en R+D+I i formació STEM. És per això que la Cambra, juntament amb el suport del Consell de Cambres, si s’escau, traslladarà el seu posicionament a la Unió Europea.

A més, la Cambra considera que la solució és possible amb dos models i dos Estats, però amb la màxima col·laboració. Una solució positiva per a Catalunya, Espanya i Europa.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari