YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Espanya ja té data per a provar la seva vacuna amb humans

Els primers assajos arribaran al nostre país d'aquí a uns mesos

Investigador buscant una vacuna per al coronavirus
Científics del CSIC treballen sense descans per trobar una vacuna per al coronavirus | Getty Images

Sembla que a Espanya cada vegada li queda menys per iniciar els primers assajos de vacunes en humans contra la Covid-19. Una investigació que ha estat possible gràcies a la iniciativa de diversos projectes del Consell Superior d'Investigacions Científiques per tal de trobar una solució a la pandèmia.

Els assajos en humans, programats per al desembre

Ara per ara, el CSIC està duent a terme tres projectes de vacunes a Espanya. Dos d'aquests desenvolupaments estan més avançats i, tal com han confirmat per a la 'Cadena SER', esperen poder iniciar els primers assajos en un termini de 5 mesos, és a dir, el pròxim mes de desembre.

Ara bé, abans de passar als assajos en humans, al setembre, les vacunes liderades pels científics Mariano Esteban i Vicente Larraga, tots dos del CSIC, faran els primers assajos amb ratolins 'humanitzats' per, d'aquesta manera, poder comprovar i millorar la resposta immunitària de les seves vacunes en les persones.

A més, com ha afirmat a la Cadena SER, l'investigador de l'CSIC, Vicente Larraga: «Els dos projectes ja compten amb un estudi de la producció industrial per a la població i esperen poder començar ja l'assaig amb humans després de demanar el permís a l'Agència Espanyola de Medicaments». Dels tres projectes iniciats pel CSIC, la vacuna que demostri una major eficàcia en els assajos amb humans, estarà a punt per a la seva producció i distribució per a la població espanyola en el termini d'un any.

Un tercer projecte amb terminis més llargs

Mentrestant, el tercer projecte de vacuna de el CSIC, que està realitzant l'equip de Luis Enjuanes, presenta uns terminis més llargs, ja que està utilitzant un enfocament basat en la biotecnologia i, per tant, és completament diferent als altres dos. De tota manera, el mateix ministre de Ciència, Pedro Duque, ha manifestat que l'estudi liderat per Enjuanes és un dels més prometedors per aconseguir bons resultats.

Aquests científics continuaran treballant amb la major precisió possible, però sobretot amb la intenció de complir els terminis estipulats. Segons el calendari estipulat, el 2021 tindrem aquesta vacuna immunològica que ens deixarà relacionar-nos més tranquils i, qui sap, potser tornar a la 'normalitat'.


Comentaris

envia el comentari