Primer pla d'una mà subjectant un vial de la vacuna de Janssen contra la Covid-19

Els alumnes a partir de 12 anys a Espanya ja saben quan seran vacunats

La ministra d'Educació anuncia la data en què els joves seran immunitzats

La vacunació contra la Covid-19 va a bon ritme. Els bons resultats recollits pel Ministeri de Sanitat sobre l'evolució de la pandèmia són molt positius. La vacuna sembla ser efectiva i aviat podríem desprendre'ns de la mascareta.

Mentrestant, tots els esforços estan bolcats en seguir augmentant la població vacunada. És de vital importància arribar a la coneguda 'immunitat de ramat' i per aquest motiu les dosis arribin a més persones.

En aquest sentit, la ministra d'Educació, Isabel Celaá ha donat una bona notícia als pares. Confirmava el desig per part de l'Executiu que, a l'inici de curs, els alumnes a partir dels 12 anys estiguin immunitzats.

Per tant, podria tractar-se de l'últim pas per aconseguir vèncer la malaltia i que una major part de la població estigui segura.

La primera setmana de setembre començarà la vacunació a partir dels 12 anys

Mitjançant una entrevista a 'La 1' de TVE, la ministra Celaá informava que «la primera setmana de setembre, la primera setmana del curs», serà clau.

D'aquesta manera, es preveu aquesta data perquè els joves a partir de 12 anys siguin immunitzats. La raó per la qual s'ha establert aquesta data és perquè «estiguin tots junts».

Així es garanteix que tots els alumnes reben la vacuna al mateix temps. No obstant això no ha deixat clar com es realitzarà. Considera que ha de ser el Ministeri de Sanitat l'encarregat de decidir on i com seran immunitzats i si s'ha de fer a les escoles.

El curs 2021/2022 començarà amb les mateixes mesures de seguretat

Encara queden dies per finalitzar el curs, però l'objectiu ja està posat en l'inici del 2021/2022. Tot i que sembla que la pandèmia estigui alentint el seu avanç, encara no es descarta l'ús de la mascareta.

Sobre això també s'ha pronunciat la ministra afirmant que la seva utilització «ha anat francament bé». Pel que no descarta que el nou curs comenci amb mantenir l'obligatorietat.

De la mateixa manera la ventilació de les aules també es mantindria en les mateixes condicions. Així mateix, el canvi més significatiu rau en la distància de seguretat.

Celaá ha explicat que hi ha hagut una rebaixa passant d'1,5 metres a 1,2. El seu desig és no tornar a implantar-la. «Esperem prescindir de la distància perquè la vacunació ens ho permeti», opinava en l'entrevista.

La crida als centres docents

On s'ha mostrat més contundent ha estat a l'hora de parlar sobre el nombre de docents de reforç. Prop de 40.000 professionals han estat convocats per les comunitats autònomes i Celaá «insta, sol·licita, encara més reclama», que es mantinguin.

«Hi ha hagut pèrdues emocionals i intel·lectuals i aquests professors de reforç se segueixen necessitant per millorar els resultats acadèmics i el clima escolar», remarcava.

Sobre les ràtios d'alumnes per aula, la ministra opinava que han de seguir rebaixades en els casos en què es puguin mantenir. El que sí que ha volgut deixar clar és la necessitat que hi hagi dos docents per aula.

Els nous grups per rebre la vacuna contra el coronavirus

La Comissió de Salut Pública i el Ministeri de Sanitat ja han aprovat els següents grups que seran immunitzats. Així, un total de tres nous grups d'edats compreses entre els 12 i els 39 anys.

El corresponent als adolescents d'edat compresa a partir dels 12 anys, és el grup 13. En ell s'engloben els joves de 12 a 19 anys, un total de 3.948.296.

Tot i que encara es desconeix quina fórmula serà administrada a aquest grup, algunes comunitats opten per la de Pfizer. No obstant això, des del ministeri asseguren que en les pròximes setmanes hi haurà «més disponibilitat» de vacunes.