Una enfermera extrae la vacuna contra el coronavirus de Pfizer en una jeringa el lunes 14 de diciembre de 2020 en el Integris Baptist Medical Center en la ciudad de Oklahoma

La vacunació dels nens de 0 a 11 anys, molt a prop: les comunitats ja donen data

Andalusia ha estat un dels primers territoris espanyols en fixar una data per la vacunació dels infants de 0 a 11 anys, encara que és aproximada.

Espanya està a punt d'arribar al 70% de la població vacunada amb la pauta completa contra la COVID-19. De fet, segons les dades actuals, s'hauria d'assolir la xifra aquesta mateixa setmana.

Així doncs, les prediccions de Pedro Sánchez quan va començar l'estratègia de vacunació gairebé s'han complert. Cal recordar que el president del Govern va assegurar que la xifra s'aconseguiria a finals d'estiu, a l'agost.

Es tracta d'unes xifres molt importants. Segons la Unió Europea, es tracta del percentatge de vacunats a partir del qual es podria arribar a la protecció grupal suficient  per obstaculitzar la transmissió de la COVID-19.

Les dades emeses el passat divendres establien que Espanya ja havia vacunat un total de 32.459.380 persones, és a dir, un 68,4% de la població. Totes elles amb la pauta completa. Així doncs, s'espera que en els pròxims dies Espanya aconsegueixi arribar a aquest 70% d'immunització.

Tanmateix, entre totes aquestes persones que han estat vacunades contra el coronavirus a Espanya no hi hauria cap infant de menys de 12 anys.

Cal recordar que, fins ara, les comunitats han anat obrint franges d'edats per vacunar la població progressivament. En darrer lloc, s'ha deixat la vacunació dels més joves i dels infants. Es tracta del grup de població que menys riscos hauria de presentar davant del virus.

Ara, la majoria de la població ja ha tingut accés a la vacunació. Per això, les comunitats autònomes ja comencen a fixar dates per vacunar els més petits, els infants d'entre 0 i 11 anys.

Andalusia posa data a la vacunació dels infants

Andalusia ha estat la primera comunitat autònoma que s'ha pronunciat al respecte. Ha explicat la importància de la vacunació infantil i, a més, han fixat una data per començar a vacunar-los. La Junta d'Andalusia ha avançat de manera oficial que s'espera que es pugui iniciar el procés de vacunació massiva als nens d'entre 0 i 11 anys a partir d'octubre o novembre.

Així ho ha fet saber aquest dimarts el conseller d'Educació i Esport de la Junta, durant la compareixença informativa posterior al Consell de Govern. De moment, no s'han donat més detalls sobre el tema. Únicament han fet pública la data aproximada del període de vacunació i han recomanat que tots els infants hi accedeixin.

Cal tenir en compte que Andalusia compta, actualment, amb més d'un 80% de població major de 12 anys vacunada amb la pauta completa. Són un total de 6.009.578 d'andalusos, d'un total de 8.501.450 persones de ciutadans de la comunitat (tenint en compte, també, els menors de 12 anys).

Aquestes xifres indiquen que, avui dia, menys d'un 20% de ciutadans majors de 12 anys encara no s'han vacunat contra el coronavirus. Així mateix, més del 88% de persones de més de 12 anys a Andalusia ja s'han posat almenys una de les dues dosis d'alguna de les vacunes.

És per això que la comunitat, amb gran part de la seva població ja immunitzada, comença a pensar en el grup de població que falta.

Cert és que molts experts han assegurat que la vacunació en els infants no seria massa necessària, tenint en compte que solen presentar símptomes molt lleus o ser asimptomàtics. No obstant això, tampoc es presenta com una cosa contraproduent.

Així doncs, des que s'iniciï aquest procés de vacunació en els més petits, els pares tindran l'opció de decidir si vacunar o no els seus fills.