L'1 i 2 de novembre, els dies proposats pel vot de censura contra Bartomeu

El FC Barcelona està a l'espera que la Generalitat doni el vistiplau

Josep Maria Bartomeu en una compareixença amb diverses banderes darrere
El Barça està a l'espera de la resposta de la Generalitat | FC Barcelona

El vot de censura contra Josep Maria Bartomeu i l'actual directiva del FC Barcelona podria tenir ja data. Així doncs, el club va remetre ahir a la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat el protocol per organitzar el vot i proposar convocar als socis a les urnes el diumenge 1 i el dilluns 2 de novembre.

El club blaugrana ha triat un dia festiu i un laborable per tal que els socis tinguin conciliació amb les seves obligacions laboral i familiars i així facilitar la seva participació en la moció de censura. Per primera vegada també es proposa descentralitzar la votació i adaptar-la a la distribució territorial dels socis blaugranes.

A causa de la pandèmia del coronavirus que s'està vivint i amb les noves restriccions imposades, la Generalitat ha de valorar si es donen les condicions necessàries per poder celebrar el referèndum els primers dies de novembre.

Vuit seus repartides per Catalunya

Després que més de 19.000 socis votessin a favor de la moció de censura contra la junta directiva presidida per Bartomeu, només queda fer l'últim pas: posar data al referèndum. Mentre aquest punt queda pendent de ser aprovar per la Generalitat, el Barça ja ha desenvolupat la seva idea per dur a terme la votació.

La seva proposta és situar vuit urnes en vuit punts diferents de Catalunya. A més, també s'estudia la possibilitat de posar una urna a Madrid i una altra a Andalusia. Des del Barça, s'ha demanat a la Federació Catalana de Futbol i a la Real Federació Espanyola de Futbol l'ús de les seves seus. Aquestes però no es concretaran fins que el pla no sigui aprovat per la Generalitat. En el protocol enviat pel club es té en compte que es convocaran a més de cent mil socis i que s'haurà de complir amb les mesures de seguretat i de distanciament social per evitar el contagi de la Covid-19.

El club blaugrana té de marge fins al pròxim 2 de novembre per citar als socis a les urnes però, a causa de les circumstàncies que s'estan vivint pel coronavirus, es contempla la possibilitat d'un ajornament. Ara per ara, els temps estan marcats per l'administració catalana, ja que en la decisió de la Generalitat han d'intervenir la conselleria de Salut i la d'Interior. 


Comentaris

envia el comentari