David, l'empresari català convertit en monjo de Montserrat als 57

L'èxit professional el va portar a una «crisi vital» | Aquest diumenge es convertirà oficialment en el germà Pau dels benedictins

Monjo de Montserrat
David va cansar-se de la seva vida d'executiu, que l'estava conduint a una «crisi vital»   | CatalunyaDiari.cat

Mai és tard per tornar a començar. David Valls, un excàrrec important de multinacionals de renom, està a punt de donar un d'aquests girs de 180º a la seva vida. Fart de tants diners i luxes, l'empresari serà el primer monjo que incorpora Montserrat des de fa quatre anys. «No era feliç», explica David, fins que va fer «un recés» a Montserrat. Aquest diumenge, després de deu anys preparant-se, passarà a ser el germà Pau i s'unirà a la comunitat benedictina.

«Era un exectiu molt agressiu i això va estar a punt de provocar-me un veritable col·lapse», explica David. Recorda que algú que l'estima molt li va fer veure que «potser era bo parar». I va fer-li cas, deixant enrere la seva vida d'estrès i luxe, un còctel que pot resultar explosiu. Després d'uns anys de postulant i uns quants més com a novici, l'espera ha arribat a la seva fi, convertint-se paradoxalment en un nou inici per a David.


  • T'ha interessat aquesta notícia? T'enviem últimes hores com aquesta de forma totalment gratuïta al teu mòbil. Clica aquí per rebre-les.

Des d'aquest diumenge, serà el germà Pau

David s'ha criat en una família cristiana. De jove era escolta en el seu temps lliure i sempre estava disposat al voluntariat, a més de compromès amb moviments socials i culturals. Però després d'estudiar filosofia a la Universitat de Barcelona, el món laboral el va portar a anar perdent les seves creences religioses. Com més èxit professional tenia, menys creixement professional aconseguia, explica.

Va acabar, finalment, enmig d'una «crisi vital». Però trobaria la tranquil·litat al monestir de Montserrat, on recuperaria la fe perduda i, en una mena de «conversió curativa», es decidiria a «escoltar la crida de Déu i voler seguir radicalment el camí assenyalat pel seu fill Jesús el Crist». David va demanar la fraternitat dels germans de la comunitat de monjos de Montserrat per «viure humilment i obedient sota la Regla de Sant Benet». I assegura que és ara feliç. 

Aquest pròxim diumenge, durant la missa de les 11.00 hores, s'unirà a la comunitat de Montserrat, en una cerimònia presidida pel pare abat Josep M. Soler. Hi assistiran monjos de la comunitat i escolans, a més dels familiars i amics del germà Pau.

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari