Mare de Déu de la Candela de Valls

Les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls se celebraran l'any 2022

La decisió s’ha pres durant la reunió d’aquesta tarda amb els membres de la Fundació de les Festes i de la Taula de Coordinació

Finalment,  Valls celebrarà les  Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela l’any 2022. Així ho ha anunciat, fa escassa estona, Dolors Farré, l’alcaldessa de Valls.

La decisió s’ha pres en la  reunió  que ha tingut lloc a les 19.00 h al Convent del Carme. Hi han assistit els membres de la Fundació de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela i de la Taula de Coordinació.

L'organització ha establert també que les properes celebracions es promocionaran com les «Festes Decennals del 2021+1» per mantenir el número 1 com a protagonista. Es reecorda així que Valls celebra des de 1791 aquestes festes extraordinàries cada deu anys, tots els anys acabats en 1.

A 7 mesos vista

Tradicionalment, cada  10 anys, els acabats en 1, la capital de l’Alt Camp festeja el vot de poble a la Mare de Déu de la Candela. No obstant això, la pandèmia de la Covid-19 va obligar a ajornar sine die la celebració, tot just fa 11 mesos.

Ara, amb la millora de la situació, l’avançament en el procés de vacunació i les  bones previsions  per al mes de gener i febrer de  2022, els organitzadors de l’esdeveniment han decidit tirar endavant els preparatius.

L'organització s'ha fixat com objectiu que les properes festes siguin «les Decennals de la represa» i les «Decennals de totes i tots». Així, es vol que les «Decennals del 2021+1» siguin motor de recuperació i de rellançament de la ciutat, així com unes festes populars, participatives i obertes a tothom.

En aquest sentit, s'ha posat l'accent en aquest punt, per garantir que tothom hi pugui participar amb la gratuïtat de bona part de la programació. També amb abonaments i entrades a preus reduïts i línies específiques d'ajuts que s'aniran concretant en els propers mesos.

L'organització també ha destacat la importància d'organitzar les Decennals ajustades a la realitat econòmica i a la situació sanitària per la pandèmia. És per això que els actes s'adaptaran a l'evolució de la Covid-19 i a les mesures i restriccions que es puguin establir a cada moment.