Un mosso d'esquadra a l'entrada de Ripoll aturant vehicle per vehicle i amb una cua davant

Sanitat i comunitats autònomes pacten un tancament perimetral durant la Setmana Santa

Acord entre el Ministeri de Sanitat els departaments de Salut de les comunitat autònomes

La Comissió de Salut Pública, en la qual es troben representades totes les comunitats i ciutats autònomes i el Ministeri de Sanitat, ha acordat aquest dijous el tancament perimetral de les autonomies i limitar la mobilitat nocturna de les 22 a les 6 hores per Setmana Santa.

Segons ha informat el Ministeri de Sanitat, l'acord es ratificarà dimecres en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS). La principal novetat és que s'elimina per falta d'acord que els universitaris no puguin tornar al seu lloc de residència.

Demanen evitar «viatges innecessaris» i trobades socials

El text demana evitar «viatges innecessaris» i insta les autonomies a «no abaixar el nivell d'alerta» les dues setmanes prèvies a Setmana Santa «tot i que els indicadors siguin favorables» i «mantenir les mesures vigents».

Així, la mobilitat es limitarà pel tancament perimetral de totes les comunitats, tot i que amb les excepcions de l'actual estat d'alarma, com «tornar al lloc de residència habitual o familiar» o les causes de força major.

Es planteja un toc de queda de deu de la nit a sis del matí 

Sanitat i les comunitats opten per no celebrar esdeveniments massius «de qualsevol índole que impliquin aglomeració o concentració de persones». «Les cerimònies en espais tancats seguiran les normes d'aforament i altres mesures segons el nivell d'alerta de cada comunitat».

També es planteja un toc de queda de deu de la nit a sis del matí i una restricció d'aforament en les reunions a un màxim de «4-6 persones» i desaconsella «expressament» les trobades socials a domicilis o altres espais tancats amb no convivents.

Finalment, el Ministeri i les comunitats troben «pertinent» fer una campanya institucional per evitar un relaxament amb el nom 'No salvem setmanes, salvem vides' que s'integra en les estratègies de comunicació per reduir l'impacte de la «fatiga pandèmica» en les mesures de control.

Espanya registra 6.037 nous positius de coronavirus i 254 morts en 24 hores

Espanya ha registrat 6.037 nous casos positius de covid-19 en les darreres 24 hores, fet que deixa la xifra global d'infeccions en 3.142.358 des del març de l'any passat. Pel que fa a les defuncions, des de dimecres n'hi ha hagut 254, i ara la xifra global és de 70.501.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.