Imatge d'arxiu d'un pack de llaunes de cervesa d'Estrella Damm

La decisió que Estrella Damm acaba de prendre: a partir d'avui mateix

La companyia ho ha anunciat mitjançant un comunicat

Estrella Damm ha eliminat els plàstics decorats que envolten els packs de llaunes. A partir d'aquest dilluns 1 de febrer, la companyia elabora el producte amb un embalatge a base de cartó procedent de boscos gestionats de manera sostenible i responsable, segons ha informat l'empresa en un comunicat. 

Estrella Damm assenyala que el projecte suposarà la reducció de 99 tones de plàstic a l'any i se suma a les iniciatives de la marca per aconseguir un packaging més ecosostenible. Així, la companyia elimina per complet els retràctils decorats dels seus packs de sis, dotze i vint-i-quatre llaunes. El nou embalatge, fabricat amb fibres naturals que compten amb la certificació PEFC, es caracteritza per tenir les cantonades arrodonides i per disposar de diferents opcions d'obertura, facilitant la interacció amb el consumidor, segons la companyia.

L'empresa recorda que l'any passat ja va eliminar 260 tones de plàstic amb la substitució de les anelles de plàstic de les seves llaunes per altres de cartó 100% biodegradable. Amb aquestes dues iniciatives, Estrella Damm reduirà més de 359 tones de plàstic a l'any.

L'eliminació dels retràctils decorats i de les anelles de plàstic se sumen a altres iniciatives en matèria de sostenibilitat que Estrella Damm du a terme des de fa diversos anys per reduir el seu impacte ambiental. D'aquesta manera, Estrella Damm ha instal·lat 349 punts al llarg del litoral mediterrani per fomentar el reciclatge de llaunes.

A més, la marca subratlla que reintrodueix a la cadena de valor el 97& dels residus que generen en la seva planta de producció, així com el 100% del bagàs resultant del procés de cocció de la malta i l'arròs durant el procés d'elaboració de la cervesa, que es destina com aliment per vaques en desenes de granges amb les quals col·labora.

Per un altre costat, Estrella Damm s'ha centrat a impulsar l'eficiència energètica i hídrica a les seves instal·lacions, en les que el 100% de l'energia elèctrica que utilitzen té certificat d'origen verd, un fet que ha suposat una reducció de 23.000 tones de CO2 a l'any. A més, recorda que ha reduït un 34% del consum d'aigua en la darrera dècada.

Mercadona elimina completament les bosses de plàstic d'un sol ús de les seves botigues

El passat 26 de gener, Mercadona va anunciar que ha eliminat completament les bosses de plàstic d'un sol ús de totes les seccions de les botigues físiques, del servei a domicili i de la compra en línia, una decisió que suposa reduir 3.200 tones de residus de plàstic a l'any. Ara, segons va explicat la companyia en un comunicat, els clients poden optar per bosses compostables, fabricades amb fècula de patata, i que s'han de llençar al contenidor orgànic.

Amb aquesta decisió, la companyia valenciana compleix el primer compromís de l'Estratègia 6.25, que va començar a treballar l'any 2019 i ha desenvolupat durant el 2020. Així mateix, en el marc de l'estratègia de reducció de plàstics de Mercadona, la cadena de supermercats també preveu, entre altres mesures, fer tots els envasos reciclables i reciclar tots els plàstics generats en les seves instal·lacions.

En total, Mercadona invertirà més de 140 milions d'euros en els pròxims quatre anys —fins al 2025— per aplicar l'Estratègia 6.25. En aquest sentit, segons ha explicat l'empresa que presideix Juan Roig, de cara al 2025 s'han fixat el triple objectiu de reduir un 25% el plàstic, fer tots els envasos reciclables i reciclar tots els residus plàstics generats en les seves instal·lacions.