Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una guingueta plena de gent a la platja de Barcelona, al Barcelonès

La justícia fa pública la seva decisió amb les noves restriccions a Catalunya

Tampoc es podrà beure i menjar en concentracions al carrer, excepte les sortides de casals i colònies

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat aquest dimecres les mesures proposades per la Generalitat per contenir la covid-19. Consistien en la limitació de reunions a un màxim de deu persones i el tancament d'establiments públics de les 00.30 hores a les 6 del matí.

Tampoc es podrà beure ni menjar a les concentracions d'espais públics, excepte per excursions i sortides de casals i colònies, activitats d'intervenció socioeducativa i lleure educatiu autoritzat.

A l'espera del toc de queda

El tinent d'alcaldia de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha donat per fet que la Generalitat decretarà un nou toc de queda "en qüestió d'hores".

En una intervenció a la Comissió de Presidència del consistori, Batlle ha explicat que aquest dimarts es va reunir amb la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, el de Salut, Josep Maria Argimon, i el d'Interior, Joan Ignasi Elena. «Estem a les portes que es decreti un nou toc de queda», ha afirmat. L'Ajuntament ha demanat que aquest sigui de la una de la matinada a les sis del matí.

Batlle ha afegit que previsiblement el nou confinament nocturn tindrà una durada de 15 dies, a l'espera de l'evolució de la pandèmia. Aquesta mesura, però, requeriria de l'aval del TSJC.

Batlle ha explicat que, en la reunió amb els consellers, va manifestar que no tenien prou instruments per evitar la concentració a l'espai públic, ja que no es podria fer «ni amb el doble o triple» d'agents de policia.

El tinent d'alcaldia de Seguretat ha admès que mesures com les distàncies o l'ús de les mascaretes «difícilment es mantenen» i, per aquest motiu, va demanar un toc de queda. «És absolutament clau que la ciutat acabi la seva activitat entre la una de la matinada i les sis del matí, que és el que hem demanat», ha dit.