Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Tren de Rodalies de Catalunya

La decisió d'un maquinista de Rodalies que enfada als usuaris

L'empresa assegura que el mal temps ha obligat a «alterar la programació de relleus»

Indignació entre els usuaris de Rodalies ahir dilluns al matí.  El maquinista d'un dels trens que viatjava en direcció Hospitalet, ha fet baixar als passatgers a l'estació de Montgat perquè ja havia acabat la seva jornada laboral. Eren les 08:34, una de les hores més transitades per la gent que va a treballar, i es tractava d'un tren de la línia RG1.

Molta de la gent ha decidit agafar el següent tren, que circulava amb destí Molins de Rei, però tampoc ha sigut possible, ja que el tren estava completament ple i només els primers han pogut entrar. Els fets han causat molt malestar entre els usuaris, que s'han queixat també a través de les xarxes socials.

 

Renfe ha enviat un comunicat

Poc després de l'incident, Renfeha emès un comunicat explicant que el mal temps ha obligat a «alterar la programació de relleus». Afegien que «diàriament es programen més de 1.000 relleus en el servei de Rodalies de Catalunya i són transparents per als nostres viatgers. Qualsevol pot entendre que davant un temporal tan important es puguin produir incidències no programades».

Des de la companyia han volgut deixar clar que «les normatives de seguretat limiten el temps de conducció i el maquinista no pot sobrepassar-lo». També han explicat que per minimitzar l'afectació, el tren, després de la parada a Montgat, s'ha dirigit buit fins a Badalona «per a no haver de circular en via única a Montgat, la qual cosa hagués afectat amb retards a un important nombre de trens de la línia R1, d'aquesta manera hem limitat l'afectació a només un tren».

També et pot interessar...