YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La decisió que ha pres la Junta Electoral amb l'Ajuntament de Figueres

Ha donat un termini de 48 hores

Pla general de la façana de l'Ajuntament de Figueres sense la pancarta que exigia la llibertat dels «presos polítics»
Pla general de la façana de l'Ajuntament de Figueres | ACN

La Junta Electoral de zona de Figueres ha ordenat a l'Ajuntament de Figueres que en un termini de 48 hores retiri la pancarta de 'Llibertat presos polítics' de la façana del consistori arran de la denúncia contra l'alcaldessa, Agnès Lladó, per part de Vox. L'Ajuntament diu que ha rebut la resolució aquesta tarda i recorda que té dos dies per adoptar una decisió, també a expenses de si finalment se celebren les eleccions el 14 de febrer.

La formació d'ultradreta diu que la Junta també ha reclamat als ajuntaments de Roses i Cadaqués (Alt Empordà) que treguin els símbols que hi hagi als seus consistoris. En els dos casos, Vox havia presentat denúncia. A l'escrit, segons la formació, la Junta adverteix que si no es retiren de manera voluntària en el termini fixat «procedirà a efectuar els requeriments personals que siguin necessària per tal que es compleixi el que s'ha acordat».

Vox Girona va interposar la denúncia davant la Junta Electoral Provincial contra l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, i «contra tota persona que en resulti responsable» per la pancarta amb el lema 'Llibertat presos polítics' a la façana de l'Ajuntament. En el seu escrit, la formació d'ultradreta demanava retirar «de manera immediata» perquè considerava que «vulnera clarament la neutralitat» del consistori.

Tenint en compte, remarcaven, que «aquests símbols en pancartes són expressions de la ideologia de determinats partits polítics i persones que, a més, concorren a les eleccions al Parlament del proper 14 de febrer». Per tot plegat, consideraven que l'Ajuntament infringeix el principi de neutralitat política dels poders polítics, «recollit a l'article 9.3 de la Constitució Espanyola». A més, remarcaven que «aquest principi s'ha de garantir i complir per part dels poders públics durant els períodes electorals com el que ens trobem».

Vox també denuncia l'alcalde de Lleida a la Junta Electoral Provincial

Aquest dimecres, Vox Lleida ha presentat una denúncia davant Junta Electoral Provincial contra l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i «qualsevol persona que resulti responsable de l'exhibició a les façanes del consistori de llaços grocs i una pancarta amb l'expressió 'Llibertat persones preses polítiques i exiliades'».

El partit d'ultradreta remarca en la denúncia que «Catalunya està immersa en un període electoral». Per això, considera l'actitud de l'alcalde de Lleida «poc democràtica» i que «constitueix un menyspreu de les regles del joc democràtic». Vox afegeix que, amb l'exhibició d'aquesta simbologia, la Paeria «adopta una posició clarament partidista utilitzant una institució pública» i, així, acusa Pueyo d'«estar exercint un ús arbitrari de poder».

Vox Lleida assenyala que la sentència del Tribunal Suprem, del 28 d'abril del 2016, «ha establert que la presència de banderes estelades i altres al·lusions, exhibides en edificis oficials i espais públics és partidista i contrària al principi de neutralitat de les institucions». Per això, Vox sol·licita a la Junta Electoral de Lleida que «procedeixi a retirar de manera immediata els símbols denunciats, i es requereixi a l'alcalde perquè cessi en l'exhibició d'aquests continguts de caràcter partidista».


Comentaris

envia el comentari