Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Joaquim Coello

La decisió que el PSOE es planteja amb els ports i l'aeroport del Prat

Segons Coello, el partit socialista podria cedir-ne la titularitat a la Generalitat a favor de l'abstenció

Joaquim Coello
La decisió que el PSOE es planteja amb els ports i l'aeroport del Prat | Twitter

Joaquim Coello, l’empresari que va intervenir en les negociacions entre Puigdemont i Rajoy l’octubre del 2017, ha assegurat que el PSOE està estudiant «seriosament» cedir la titularitat dels ports i l’aeroport a la Generalitat. Segons ha afirmat Coello als estudis de Catalunya Ràdio, el partit estaria disposat a aquesta cessió per aconseguir l’abstenció d’ERC a la investidura de Sánchez.

L’empresari ha declarat que  el PSOE hauria proposat aquestes demandes històriques al partit independentista per tirar endavant la investidura d’un govern de coalició entre socialistes i comuns. Coello, per la seva banda, ha exposat que ell és partidari de l’abstenció i que «el PSOE ha de pactar tant sí com no amb ERC», una opinió que no comparteixen més de la meitat dels espanyols.

Coello: «Hi haurà quatre anys per negociar la resta de coses»

Pel que fa a les demandes dels indults i una consulta, Coello afirma que s’ha de «començar pel que és fàcil i deixar el més difícil pel final». És a dir, que és del parer que «ja hi haurà quatre anys per negociar la resta de coses» i que s’ha de començar per pactar i assegurar una investidura.

Coello creu que l’abstenció d’ERC és l'única opció viable, ja que considera que unes terceres eleccions no serien bones per al partit socialista, però un pacte d’estat amb el PP «també seria un desastre» —unes paraules completament diferents de les pronunciades per Mariano Rajoy i la possibilitat d'un pacte entre socialistes i republicans—. D’aquesta manera, l’empresari ha exposat que «els indults, eliminar la inhabilitació, una consulta... tot això necessita temps. Si ara ERC posa això davant el PSOE amb urgència, la negociació serà massa difícil».

També et pot interessar...