Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'en Carles Porta presentant 'Crims'

La decisió que TV3 ha pres amb 'Crims' després de la seva última temporada

Es desconeix quan tornarà el programa basat en crims reals i si ho farà

TV3tanca un dels programes més exitosos de la cadena dels darrers últims anys. Carles Porta i el seu programa 'Crims' s'ha consagrat com un dels millors programes en català i així ho reflecteixen les seves audiències. Després d'una quarta temporada, que segons l'audiència ha estat la més fluixa, ara per ara es desconeix si tornarà i quan ho farà.

Aquest dilluns, la cadena catalana va emetre el darrer episodi de la temporada amb el capítol de 'L'atracament'. Un capítol que, com era d'esperar, es va convertir en un dels millors de la temporada, tot i que no hi va haver cap crim, com aquell que diu. Un simple atracament a un banc de Valls, a la comarca de l'Alt Camp, que es va complicar de mala manera.

Una quarta temporada de rècords

Aquesta darrera temporada de 'Crims', la quarta, va tornar per la porta gran a TV3amb el seu rècord històric d'audiència. Un total de 688.000 espectadors i un 30,9% de quota. Va ser al primer dels sis capítols dedicat al cas de Marina Ruiz.

L'audiència del programa, desitjosa de l'arribada d'aquesta nova temporada, es va quedar enganxada al televisor durant aquest cas. Una temporada que venia plena de novetats i que comptaria amb 4 casos, un d'ells, el de Jordi Comas, amb tres parts.

Imatge de Carles Porta amb Carme Hospital
El cas d'en Jordi Comas va ser el més criticat per l'audiència a causa d'una continuïtat i ritme molt lent. | TV3

'Crims' ha tornat a ser tot un èxit d'audiència amb una mitjana de 536.700 espectadors i un 24,1%. Unes xifres que, tot i que són inferiors a les de la tercera temporada, mantenen uns bons números. La temporada anterior, la tercera, va fer una mitjana de 25,8% i 581.000 seguidors, sent la millor temporada del programa.

L'episodi que va sortir pitjor parat va ser el d'en Jordi Comas. Millor dit, la trilogia. I és que el programa va decidir realitzar 3 episodis sobre el robatori i assassinat de l'empresari gironí.

L'audiència va anar minvant amb l'emissió de cada programa. Mentre que a la primera part va aconseguir arreplegar 562.000 espectadors, a la tercera, va superar per poc els 400.000. Els darrers dos casos, el d'en Yimmy Cox i L'atracament van superar el mig milió d'espectadors, obtenint un 23,7% i un 24,6% de quota de pantalla respectivament.

Imatge de Vicente Valero, el governador civil de Tarragona a 'Crims'
Vicente Valero es va convertir en un dels principals protagonistes del darrer episodi de la temporada. | TV3

Continuarà 'Crims' a TV3?

El programa basat en crims reals es va iniciar en format pòdcast, però poc va trigar a saltar a la televisió així com a les llibreries a través de diferents novel·les. El cas és que 'Crims' és un èxit rotund, el que ara es pregunta la seva audiència és si continuarà a la televisió pública de Catalunya.

El programa del lleidatà, juntament amb la productora Goroka, va aconseguir que la plataforma Movistar+ emetés els episodis de les primeres temporades. Un fet que va fer que el fenomen 'Crims' arribes a una major audiència a escala nacional.

Sembla que el futur de 'Crims' a TV3està garantit. El director de la cadena pública de Catalunya, Sígfrid Gras, va anunciar a finals del 2022 la signatura d'un conveni amb la productora del programa per tal d'assegurar la seva continuïtat durant els pròxims anys a la cadena pública.