Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Manifestació rotonda Torredembarra

Els defensors de la reobertura de la rotonda de Torredembarra organitzen talls de dijous a diumenge

Les mobilitzacions coincideixen amb l’inici de l’operació sortida i es faran de set a vuit del vespre | El govern central considera que «el tancament de la rotonda és la solució més convenient»
Manifestació rotonda Torredembarra
Una de les manifestacions a la rotonda de Torredembarra, en una imatge d'arxiu | Gerard Recasens

 

La Plataforma Baix Gaià Reobrim la Rotonda, veïns de municipis del Baix Gaià i l’associació de veïns de la urbanització Brises del Mar d’Altafulla realitzaran talls diaris a la rotonda de Torredembarra d’accés a l’N-340 i l’AP-7 de dijous a diumenge d’aquesta setmana. Tal com ja han fet diverses vegades —l’última aquest darrer diumenge— bloquejaran el trànsit durant una hora, de set a vuit del vespre. Els talls coincidiran amb l’inici de l’operació sortida del mes d’agost i es preveuen retencions importants a l’N-340. De cara a les pròximes setmanes ja han anunciat noves mobilitzacions, en concret els dies 11, 14 i 18 d’agost.

Fa un any l’Estat va instal·lar unes barreres estil New Jersey per desviar els vehicles i evitar embussos, coincidint amb l’entrada en vigor de la prohibició dels camions per seguir circulant per l’N-340 i obligant-los a entrar a l’autopista. Això va despertar les crítiques dels municipis veïns, que per accedir a Torredembarra han de fer un recorregut suplementari de 2,2 quilòmetres. Els afectats demanen solucions, principalment que es treguin les barreres i es torni a la situació anterior. Asseguren que la sinistralitat ha augmentat.

[predef]tarragona-digital-app-180[/predef]

Els camions, prioritat, segons Brises del Mar

Des de l’associació de veïns Brises del Mar d’Altafulla han apuntat que Foment ha prioritzat que els camions entrin amb més fluïdesa a l’autopista que no pas la seguretat dels veïns. Han afirmat que tenen sensació d’inseguretat per l’alt volum de trànsit de camions i han recordat que en els darrers mesos hi ha hagut dues víctimes mortals.

El passat 12 de juliol es va fer una trobada a la subdelegació del govern espanyol a Tarragona en la qual van participar els alcaldes de Creixell, la Riera de Gaià, Salomó, Altafulla, Torredembarra, Roda de Berà, Vespella de Gaià, El Catllar, la Pobla de Montornès i la Nou de Gaià. També hi va ser present el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté; el cap de la Unitat de Carreteres del Ministeri de Foment a Tarragona, i representants de la Plataforma Reobrint Rotonda Baix Gaià. Foment va anunciar que col·locaria una mitjanera a la rotonda i noves senyalitzacions per millorar la seguretat, però en va rebutjar la reobertura total.

Les novetats no van satisfer els veïns, que per evitar l’alt volum de camions en aquest punt proposen que els transportistes tinguin l’autopista gratuïta entre Salou i Torredembarra —com ja passa ara—, però sense haver de sortir pel peatge per obtenir la bonificació.

«La solució més adient»

El passat 19 de juny, el diputat tarragoní de Ciutadans, Sergio del Campo, entrava al registre del Congrés dels Diputats una pregunta al govern espanyol sobre la problemàtica que es viu en l'enllaç viari de Torredembarra. En la resposta, el govern central ha puntualitzat que «hi ha estudis de tràfic que avalen les restriccions com la millor solució al problema».

«La solució adoptada és la més convenient per mantenir la fluïdesa del tràfic a la zona.  Ara bé, la mesura no deixa de ser provisional. Els responsables del Ministeri de Foment i del municipi continuen treballant en la cerca de solucions» han explicat els responsables estatals.