Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
deltebre

Deltebre rememora el passat amb la tradicional sega de l'arròs

L'Ajuntament estudiarà introduir «nous conceptes» en la propera edició per atreure més visitants

deltebre
La Festa de l'Arròs de Deltebre, tot un èxit un any més | Cedida

 

Segar, batre, ventar i ensacar.  Les festes de l'arròs de Deltebre han exhibit un any més la tradició dels arrossars del Delta de l'Ebre aquest diumenge a la finca de la Bombita. Centenars de persones han participat del reguitzell d'activitats organitzades per l'Ajuntament durant tot el cap de setmana. L'alcalde del municipi, Lluís Soler, ha qualificat d'èxit les jornades que són obertes a tothom des de fa quatre anys i ha destacat que estudiaran incorporar «nous conceptes» a la festa de cara la pròxima edició.

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

Una trentena de segadors han demostrat la seva destresa i falç en mà han entrat a l'arrossar per recollir l'arròs que van plantar al mes de juny. D'aquesta manera, han fet una demostració de com es feia antigament la sega i han reviscut part de la història del Delta de l'Ebre. «És un sentiment que es porta a dins, a la sang»  ha expressat emocionat l'Esteve Serral, un dels segadors més grans i cuidador de la finca de la Bombita. A més, ha reivindicat les tasques que fa la pagesia.

L'alcalde de Deltebre celebra la rebuda: «Hem de buscar nous conceptes que puguin donar aquest punt d'atracció natural»

L'alcalde de Deltebre ha celebrat la gran afluència de visitants que any rere any participen de les activitats organitzades en aquesta festa. «És un èxit total», ha dit. Ara, el repte, segons Soler, és apostar per nous elements que consolidin aquestes jornades festives.  «La base serà la plantada i la sega, la passejada i l'artesania, però hem de buscar nous conceptes que puguin donar aquest punt d'atracció natural», ha subratllat Soler.

deltebre
La Festa de l'Arròs de Deltebre, tot un èxit un any més | Cedida

 

Durant la jornada s'ha organitzat una representació d'una seineta, passejos en barca i en carro per la finca, cantades i ballades de jota així com un dinar popular i un mercat de productes artesanals. Aquesta festa tradicional es va crear l'any 2001 i des de fa quatre anys és oberta a tothom,  atès que la finca de la Bombita va ser cedida pel Ministeri d'Agricultura. Abans la iniciativa era privada i tenia un aforament limitat.

En la festa també hi ha participat la delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera, a qui li han dedicat una rondalla. En el seu parlament, Cunillera ha expressat el seu suport al sector agrícola i s'ha compromès a treballar per les problemàtiques del territori, com la regressió del Delta.