Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Demanen 15 anys de presó per a un veí de Lleida que violava la seva filla gairebé cada dia

Les agressions sexuals eren gairebé diàries i van causar un embaràs en la menor i seqüeles psicològiques, segons la fiscalia
Imatge d'arxiu | cedida

 

L'Audiència de Lleida jutjarà el 3 d'abril un veí de Lleida de 52 anys acusat de violar la seva filla durant sis anys. Segons la fiscalia, almenys des del 19 d'abril de 2010 i fins al gener de 2016, l'acusat va obligar la seva filla, gairebé diàriament, a mantenir relacions sexuals amb ell, fent ús de la força. «En una ocasió la va colpejar amb el puny», recull l'escrit de l'acusació. Les violacions van començar quan l'home tenia 42 anys i la seva filla deu i es van allargar fins que la nena va complir els setze.

A més, segons el ministeri públic, a causa d'aquestes violacions, la nena es va quedar embarassada amb catorze anys i va avortar.  La fiscalia demana que es condemni l'acusat a quinze anys de presó i a indemnitzar la seva filla per les seqüeles psicològiques que pateix.

[predef]app-catalunya-diari-159[/predef]

Aprofitava per violar la seva filla quan la seva dona era fora de casa

Segons l'escrit del ministeri públic, l'home aprofitava per violar la seva filla quan la seva dona (i mare de la nena) era fora de casa. A més, li deia a la menor que, si li explicava a algú, la tractaria malament i la humiliaria en públic. A conseqüència d'aquests fets, segons la fiscalia, la víctima pateix seqüeles i un estat ansiós-depressiu que requereix intervenció terapèutica setmanal de llarga durada.

Per tot això, el ministeri fiscal sol·licita que es condemni l'acusat a 15 anys de presó per un delicte continuat de violació a menor i que se li retiri la custòdia durant sis anys, tant de la víctima com de les altres dues menors que estan a càrrec seu. El ministeri públic també demana que se li prohibeixi la comunicació i l'apropament a la seva filla a menys de 500 metres durant deu anys, llibertat vigilada durant deu anys posteriors al compliment de la pena de presó i que se li prohibeixi la tinença.