ÚLTIMA HORA

🚨 Carme Forcadell i Dolors Bassa, obligades a tornar avui mateix a la presó

URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Demanen la dimissió de Fernando Simón per les seves últimes paraules

Les seves declaracions sobre les restriccions del Regne Unit sobre els viatges a Espanya no han agradat gens al sector turístic

Fernando Simón en la roda de premsa sobre el coronavirus el 7 de març de l'any 2020
Demanen la dimissió de Fernando Simón per les seves últimes paraules   | EuropaPress

Les restriccions imposades pel Regne Unit per viatjar a Espanya ja han començat a tenir conseqüències. L'anunci de Boris Johnson ha suposat un dur cop per al turisme de casa nostra que tem que el sector es vegi profundament afectat. Enmig de tota la polèmica, Fernando Simón va voler tenir unes paraules de consol que han acabat per passar-li factura.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitatva opinar sobre la decisió del Regne Unit afirmant «que el Regne Unit exigeixi quarantena als viatgers procedents d'Espanya ens afavoreix. És un risc que ens treuen». Simón es referia al fet que aquestes restriccions suposarien un alleujament al no tenir la possibilitat de rebre turistes que puguin estar contagiats.

Unes paraules que no han estat ben rebudes

Però les seves paraules no han estat ben rebudes per la Mesa de Turisme, que ha demanat la dimissió de Fernando Simón. Mitjançant una nota de premsa enviada, adverteixen que hi haurà «al·legacions» per les seves paraules i  han qualificat d'«aberrants» les seves declaracions sobre les restriccions.

«Amb l'esforç que totes les empreses del sector han fet amb inversions per minimitzar els riscos de contagi sobre la base de l'aplicació dels protocols recomanats pel propi Ministeri de Sanitat, als quals els nostres clients s'han adaptat de forma eloqüent, no ens expliquem com el Govern pot aplaudir el tancament de fronteres amb Espanya»explica la Mesa de Turisme.

Comunicat emès per la Mesa de Turisme demanant la dimisón de Ferran Simó per les seves paraules sobre les restriccions del Regne Unit als viatges a Espanya.
La Taula de Turisme demana la dimissió de Fernando Simón | Mesa de Turisme

La patronal considera les paraules del director de el Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries de l'Ministeri de Sanitat com «totalment intolerables» i auguren que les restriccions en el turisme tindran «unes conseqüències catastròfiques per al sector».

Àngels Chacón ja va alertar que el sector turístic es troba «en un moment molt crític» després de les recomanacions de les autoritats de no viatjar a Catalunya pels nous brots de coronavirus. «S'han de prendre mesures contundents de suport al sector turístic perquè les conseqüències econòmiques seran molt fortes» va advertir. Ara l'associació considera que les restriccions «suposen una greu amenaça» i per això exigeixen la dimissió de Fernando Simón.


Comentaris

envia el comentari