Madrid imposa la mascareta obligatòria i més mesures restrictives

Així ho ha anunciat la presidenta de la comunitat, Isabel Díaz Ayuso

Isabel Díaz Ayuso presentant l'estratègia de continuïtat de l'Covid-19
Ayuso ha confirmat l'obligatorietat de la mascareta entre altres mesures | Europa Press

La mascareta serà cent per cent obligatòria en la Comunitat de Madrid i es limitarà l'assistència a terrasses i reunions privades en espais interiors a grups no superiors a 10 persones.

Així ho ha desgranat la presidenta regional, Isabel Díaz Ayuso, en una roda de premsa a la Reial Casa de Correus, seu del Govern regional, en què ha presentat mesures de xoc per combatre el coronavirus, en el marc del pla 'Madrid no se para'.

Mascareta obligatòria, encara que hi hagi distància de seguretat

Entre les mesures anunciades Ayuso ha assenyalat que l'ús de les màscares serà obligatori per a majors de 6 anys des d'aquest mateix dijous en tots els espais, amb independència del manteniment de la distància interpersonal.

En les reunions a l'interior o a l'aire lliure es limita el nombre de persones a deu com a màxim, i es recomana que els domicilis es mantingui aquest mateix límit.

L'ordre recollirà la limitació de l'horari de terrasses o establiments d'oci a les 01.30 hores, tot i que des de les 01.00 ja no s'acceptaran nous clients.

A més, serà obligatori que els clients deixin les seves dades perquè, en el cas que es doni un positiu, puguin ser rastrejats tots els contactes ràpidament.

En marxa una cartilla Covid-19 per controlar qui ha passat la malaltia

Isabel Díaz Ayuso, també ha anunciat aquest dimarts que la Conselleria de Sanitat posarà en marxa una cartilla Covid-19, similar a una cartilla de vacunes. Aquesta tindrà rèplica a la targeta virtual, per aquells aquells ciutadans que hagin passat la malaltia i tinguin anticossos. També per als que s'hagin realitzat proves PCR, puguin aportar aquesta informació a la cartilla.

L'objectiu és «evitar confinaments», i que aquestes persones puguin accedir a gimnasos, museus, cinemes o qualsevol recinte tancat. El que es vol és que puguin «seguir la seva vida normal» al mateix temps que extremen les precaucions cap als més vulnerables, ha dit Ayuso. Tot en la roda de premsa per presentar l'estratègia de continuïtat de la Covid-19.


Comentaris

envia el comentari