URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Demanen que les farmàcies catalanes també facin tests ràpids de coronavirus com a França

Ho diuen el president del Col·legi de Metges i de la Cambra de Comerç de Barcelona

Pla general amb gent fent cua per aconseguir una mascareta gratuïta en una farmàcia de Blanes
Padrós i Canadell demanen aplicar la mesura a Catalunya  | ACN

Prop de la meitat de les farmàcies de França començaran a vendre a partir d'aquesta setmana tests ràpids de la Covid-19. Aquesta mesura permetrà determinar els casos de contagi entre la població francesa, tal com ha informat aquest dimecres l'emissora 'Europe1'. Les proves es faran a la mateixa farmàcia i tindran un cost de 8 euros i trigaran uns 30 minuts a donar el resultat. Doncs bé, el president del Col·legi de Metges, Jaume Padrós, i el de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, s'han mostrat a favor d'aquesta iniciativa i i demanen que cal considerar-la per aplicar-la a Catalunya.

«Em sembla una proposta molt interessant que cal considerar. Sense oblidar que individualment hem de mantenir les mesures efectives de protecció del contagi: Mascareta, distància, higiene», ha assenyalat Padrós.

Precisament, el president de l'ens cameral, Joan Canadell, ha demanat que la conselleria de Salut posi en pràctica aquesta iniciativa. «Ens acaben de fer saber que el 50% de farmàcies a França tindran tests ràpids d’antígens abans del 13 de novembre i que el 80% ja han fet comandes, segons la Unió de Sindicats de Farmacèutics (USPO). Conselleria de Salut i consellera Alba Vergés cal fer tests d’antígens de forma urgent per reactivar economia!!», ha indicat Canadell.

 

Els tests són més ràpids que les proves PCR

Els tests triguen entre 20 i 30 minuts, a diferència dels 1 i 5 dies que tarden les proves PCR. D'altra banda, el preu també canvia, de 8 als 54 euros que costa una prova PCR. El govern francès creu que aquest cap de setmana ja es podran vendre els tests d'antígens, que detecten els anticossos. Per tot plegat, els farmacèutics temen una gran demanda per part de la població, per aquest motiu ja s'ha advertit que només es podrà fer una prova per setmana.


Comentaris

envia el comentari