Demanen investigar els insults i amenaces a la Guàrdia Civil en una concentració independentista a Barcelona

S'haurien produït en la protesta davant la caserna de Travessera de Gràcia després de la detenció dels CDR's

Manifestació suport cdr
Els manifestants portaven cartells amb el lema «Que s'en vagin» | Catalunya Diari

La Unió de Guàrdies Civils ha enviat un escrit a la Fiscalia de Catalunya perquè investigui la concentració davant de la caserna de Travessera de Gràcia que es va convocar després de les detencions dels membres dels CDR acusats de terrorisme. Segons l'entitat, durant les mobilitzacions es van proferir «insults, amenaces i intimidacions contra els agents i les seves famílies, unes pràctiques que poden ser constitutives d'un delicte d'odi».

Consideren que es van dirigir «proclames i accions intimidatòries contra la Guàrdia Civil». A més, l'associació creu que l'aprovació al Parlament d'una resolució demanant la retirada de la Guàrdia Civil de Catalunya «legitima els escarnis i altres maniobres de coacció» contra el cos.

Demanen també investigar l'acte de Sabadell

Segons la Unió de Guàrdies Civils, a la concentració de Travessera de Gràcia i a la manifestació a Sabadell es van sentir discursos que poden «incitar a actes de violència, intimidació, hostilitat i discriminació». Per tot plegat, demanen a la fiscalia que obri una investigació i designi un fiscal especial.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari