Demanen el tancament de la comissaria de la Guàrdia Urbana a la Barceloneta per falta de condicions d'higiene

És la segona denúncia del sindicat a Inspecció en dos mesos

Guàrdia Urbana Barcelona
És la segona denúncia del sindicat a Inspecció en dos mesos | Guàrdia Urbana Barcelona

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha denunciat davant Inspecció de Treball per segona vegada en només dos mesos les males condicions en les quals es troben les instal·lacions de la Guàrdia Urbana a la Platja de la Barceloneta. 

Segons apunten fonts del sindicat a 'Crónica Global', aquesta situació s'està vivint des del 2017, i han detectat factors de risc en dos mòduls del cos policial. Tot i les denúncies, també s'ha traslladat la informació al tinent d'alcalde de Seguretat, Albert Batlle. Els sindicalistes, però, lamenten la seva «inacció», i per això reclamen ara el tancament de les seus. 

Estat «deplorable» de les instal·lacions

En la denúncia que van presentar el passat dimecres, tal com publica el citat mitjà digital, han denunciat la manca de condicions higièniques i de seguretat per al benestar dels treballadors. Afirmen que aquestes instal·lacions, destinades només per la temporada de platja, estan en un estat «deplorable» i, per això, reclamen el seu tancament perquè no s'utilitzi «ni per la unitat de platges, ni per qualsevol altra mena d'activitat que suposi un risc per als treballadors».

Primera denúncia: El passat 3 de març

La primera denúncia que el sindicat va presentar va ser el passat dia 3 de març. En aquell cas, ja advertien de les deficiències que presentaven les instal·lacions i la inactivitatde l'Ajuntament davant les queixes dels seus treballadors. A més, remarcaven que ja sumaven 3 anys de queixes davant aquesta precarietat, i que el consistori no havia fet res per a solucionar aquests riscos laborals. 

Ara, dos mesos després i en veure que no s'ha fet cap acció per a solucionar la situació, reclamen la suspensió o tancament del centre de treball de la Barceloneta de la Guàrdia Urbana. «Els mòduls segueixen sense reunir les condicions de seguretat, i no s'ha fet res per garantir-la», conclouen des del sindicat.


Comentaris

envia el comentari