Imatge d'arxiu d'unes noies ballant en una discoteca

Les sales de concerts acusen el Govern d'incomplir l'última promesa d'ajuts al sector

Lamenten quedar fora del paquet de 40 milions

Les sales de concerts se sumen a la denúncia del conjunt del sector de l'oci i acusa el Govern d'incomplir els «compromisos» en matèria d'ajuts econòmics i suport a activitats limitades per frenar la pandèmia.

L'Associació de Sales de Concerts de Catalunya es mostra «perplexa» i «incrèdula» per haver quedat fora del paquet de 40 milions anunciat per al sector de l'hostaleria i constata un «canvi de criteri». La setmana passada l'executiu va reunir tot el sector de l'oci nocturn per traslladar que els inclourien en aquest paquet i en mesures com la rebaixa dels lloguers, assegura l'associació, però ara, acusen el Govern de «menystenir un sector sencer» i li retreuen mesos de «promeses i compromisos incomplerts».

Ahir mateix la Consellera de la Presidència, Meritxell Budó confirmava als representants de les sales de concerts privades que les sales i el conjunt d'activitats etiquetades com a oci nocturn quedaven excloses de les mesures d'ajuda per compensar les noves restriccions d'activitat, un paquet que ascendeix a 40 milions d'euros.

A l'hora d'emetre el comunicat, dimarts al vespre, l'ASACC estava esperant que el Conseller d'Interior, Miquel Sàmper, els informés d'uns ajuts específics destinats al seu sector, tal com asseguren que els va traslladar el Conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, ahir mateix al migdia. Per tot plegat, després de set mesos amb les sales aturades i d'incomptables peticions per poder tornar a la feina en funció de la seva activitat (musical) i no de la seva llicència (de sala de festes), les sales manifesten ja «la més completa incredulitat i falta de confiança en el Govern».

Lamenten que, tot i poder «entendre la complexitat en la gestió d'aquesta crisi per part del Govern, no podem acceptar que es menystingui un sector sencer que està patint les conseqüències d'aquesta pandèmia com cap altre, una part sense cap mena d'ajuda des de fa 7 mesos».

Nou pla de xoc econòmic i social

Per la seva banda, El Govern està preparant un «pla de xoc econòmic i social» per fer front als efectes de la pandèmia amb els 420 milions d'euros addicionals que rebrà per l'augment de dues dècimes de l'objectiu de dèficit.

La consellera de la Presidència i portaveu, Meritxell Budó, ha explicat que d'aquests 420 milions n'hi haurà 72 que es destinaran a cobrir despeses transversals que els comptes del 2020 ja preveien en cas que arribessin nous recursos: 26 per habitatge, 20 per protecció social, 13 per indústria i promoció econòmica i 13 més per cultura.

Dels diners que quedin, 348 milions, poden sortir les mesures del pla de xoc, entre les quals Budó no descarta ajuts pels propietaris de locals comercials que rebaixin el preu als llogaters.