Imatge d'un cotxe enmig d'una carretera inundada

Denuncien que no s'hagi aixecat el peatge de la C-32 tot i el temporal marítim

Arran del temporal Glòria, la carretera de la Costa del Garraf ha patit despreniments que no s'han retirat ni senyalitzat

El temporal Glòria, a més de provocar molts desperfectes al litoral mediterrani, també està provocant moltes queixes per part dels ciutadans. I és que quan arriba un temporal d'aquestes dimensions, es fan evidents les mancances del territori i les gestions millorables de les institucions. Clavegueres que no són capaces d'engolir l'aigua, rius i rieres que es desborden, carrers i carreteres inundades i passejos marítims impracticables són algunes de les imatges més impactants que ha deixat la Glòria.

Una de les queixes més importants del Garraf és la perillositat de les carreteres

Una de les queixes més importants arriba des del Garraf, on s'ha alertat als ciutadans que es mantinguin ben lluny de la costa i dels passejos marítims. La capital de la comarca ha patit grans desperfectes per inundacions i arbres caiguts i ha hagut d'aplicar mesures com recomanar no portar els infants a l'escola i tallar diversos carrers. 

Però, encara que les autoritats alerten mantenir-se allunyats de les costes i no posar-se en situacions de risc, la realitat viària del Garraf se situa molt lluny d'aquestes recomanacions. I és que la carretera de les Costes del Garraf es manté oberta, tot i els despreniments, i la C-32 no ha aixecat les barreres, obligant així als conductors o a pagar els preus de l'autopista o a circular per una carretera en situació de risc.

 

Usuaris de Twitter han denunciat l'estat de la C-31 a causa del temporal Glòria

Diversos usuaris han denunciat aquesta situació a través de les xarxes socials, ja que suposa un perill per als conductors.  A més, el compte oficial del Servei Català de Trànsit d'aquesta via (@transit31sud) no ha publicat cap tweet des del dilluns, és a dir, que no ha fet cap avís des que va començar el temporal. Diversos despreniments sense senyalitzar a la C-31 eleva el risc dels conductors durant el Glòria i ha provocat les queixes dels usuaris.

Cal recordar que al Garraf s'hi han produït importants inundacions i ventades que han provocat molts desperfectes, especialment als municipis de Sitges, Cubelles, Vilanova i la Geltrú i Sant Pere de Ribes.  Alguns dels episodis ocorreguts arran el temporal Glòria han estat la caiguda de 23 arbres a Vilanova, més de 100 litres per metre quadrat i ventades de 104 km/h a la capital comarcal i vies tallades per inundació i la recomanació de no portar els infants als centres escolars a aquestes quatre poblacions.

També et pot interessar...