Imatge del pont del Petroli de Badalona trencat pel temporal Glòria el 22 de gener del 2020

El temporal Glòria trenca el pont del Petroli de Badalona

Aquesta emblemàtica infraestructura no ha suportat l’embat duríssim de les onades gegants de les últimes hores.

La ciutat de Badalona (Barcelonès) es lleva aquest matí de dimecres, 22 de gener, amb una trista notícia, i és que l’emblemàtic pont del Petroli s’ha trencat a causa del fort temporal de mar provocat per la borrasca Glòria. Aquesta estructura tan icònica de la costa badalonina no ha suportat el duríssim embat de les onades gegants de les últimes hores.

Els fets han estat molt colpidors per a la majoria dels habitants de Badalona, que veuen com els efectes d’aquest temporal històric estan sent devastadors en el seu municipi amb nombroses incidències i ara el trencament del pont del Petroli. Aquestes són les esfereïdores imatges: 

Temporal de mar històric

La borrasca Glòria ha provocat pluges molt abundants i intenses, nevades excepcionals especialment al Port i al Pirineu, ventades molt fortes i sobretot un temporal de mar duríssim amb onades històriques que han arribat a assolir els 14 metres d’altura mar endins i entre 4 i 7 metres a la costa. També hi ha desenes de ferits i dos desapareguts arreu del territori.

Això ha provocat molts estralls a tot el litoral català sense excepcions, especialment a la Costa Brava, el Delta de l’Ebre i el Maresme. Platges senceres han desaparegut, les destrosses als passeigs marítims i locals propers són incalculables i els arrossars del Delta han quedat arrasats. El balanç no va encara ni per la meitat i tot fa preveure que les dades finals d’aquest temporal seran de rècord i històriques.