L'augment del cabal ha dificultat el trànsit en les carreteres de Palafoll

L'elevat cabal de la Tordera provoca l'enfonsament de dos ponts al Maresme

La circulació de trens de Rodalies i de vehicles s'ha vist afectada | S'ha demanat als veïns d'Hostalric que es confinin a casa seva

Actualització 22/1/2020 a les 14.12 hores

El Conseller de Territori i Sostenibilitat del Govern de Catalunya, Damià Calvet, ha anunciat que el servei de Rodalies entre Malgrat i Blanes es veurà afectat en els propers mesos per les obres de reconstrucció dels ponts d'en Pitxota esfondrats a causa del temporal Glòria. També ha indicat que es posarà servei alternatiu d'autobús en el tram afectat.

S'esfondren dos ponts per la crescuda de la Tordera

Interrompuda la circulació de trens entres Arenys i Maçanet (R1 -RG1) així com  la circulació de vehicles per la carretera antiga de Blanes a Malgrat  a causa dels danys causats pel temporal Glòria. La forta pluja ha fet augmentar el cabal de la Tordera, el qual baixa molt elevat, tot provocant  l'enfonsament parcial de dos ponts.

El riu ja s'ha desbordat, durant les darreres hores, en diversos punts del municipi de Tordera, al Maresme. També s'han vist afectades diverses vies com la 512 que està tallada en direcció Hostalric i la BV-5122 a la rotonda 'Les Ferreres', segons ha informat l'Ajuntament de Tordera. A causa de les condicions meteorològiques adverses el transport escolar està suspès i no hi haurà classes.

Demanen als veïns d'Hostalric que es confinin a casa seva

L'Ajuntament d'Hostalric (Selva) ha demanat als seus veïns que es confinin a casa seva a causa del temporal i com a mesura de seguretat i prevenció, d'acord amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya. Els accessos a Hostalric estan inundats i l'alcalde ha demanat als veïns que evitin els desplaçaments fora del nucli urbà.

Protecció Civil també reclama que ningú s'hi apropi des d'altres municipis.  L'AP-7 està tallada per inundacions en sentit nord  en aquest municipi i es fan desviaments per la sortida 12b (la Roca del Vallès) cap a les C-60. Està tallada la sortida 10 en els dos sentits. El municipi no té aigua ni llum i la riera ha quedat desbordada al pont de Fogars. Els veïns del carrer Ravalet  ja van ser desallotjats al vespre perquè el cabal de la Tordera estava molt elevat.

També et pot interessar...