Més de 300 persones denunciades a 3 locals d'oci de Barcelona per incomplir les mesures anticovid

Segons la Guàrdia Urbana els establiments no respectaven aforament, distància de seguretat o ús de mascaretes

Imatge a contrallum de diverses persones de festa
La Guàrdia Urbana de Barcelona ha denunciat 300 persones per incomplir les mesures anticovid als tres esmentats locals. | Cedida

Un total de 304 persones han estat denunciades per la Guàrdia Urbana de Barcelona aquest diumenge a la capital catalana per no respectar les mesures de seguretat en 3 locals d'oci, segons ha explicat el cos de seguretat municipal a través del seu compte de Twitter. Els fets van tenir lloc ahir a la nit, quan agents urbans van localitzar els 3 establiments on, segons s'indica des de l'Ajuntament, no es respectava l'aforament màxim, la distància de seguretat o l'ús de mascaretes. A banda de les 304 denúncies als clients, la Guàrdia Urbana indica que també es van aixecar 3 actes d'inspecció als locals.

Prop de 6.000 facultatius dels CAP estan cridats a una vaga de quatre dies a partir d'aquest dimarts

Uns 5.900 facultatius dels centres d'atenció primària de l'Institut Català de la Salut (ICS) estan cridats a partir d'aquest dimarts a una vaga de quatre dies per reclamar millores laborals i retributives. El sindicat Metges de Catalunya, convocant de l'aturada, creu que s'està produint «el desmantellament del primer nivell assistencial» del sistema de salut pública i insta l'ICS a negociar.

El gerent de l'ICS i secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ja va respondre que no està disposat a negociar en aquesta situació i veu la vaga «absolutament inoportuna», en plena pandèmia i en la setmana en què es vol començar a vacunar de la grip. La vaga no genera el mateix consens que la del 2018, a la qual es van sumar altres professionals.

Els facultatius de l'atenció primària —metges de família, pediatres, odontòlegs, ginecòlegs i radiòlegs— estan cridats a secundar l'aturada prevista fins divendres. El president del Sector Primària ICS de Metges de Catalunya, Javier O'Farrill, va afirmar en l'anunci de la convocatòria que aquesta és la vaga de la «desesperació» davant la «deixadesa» de l'administració.


Comentaris

envia el comentari