Pla general d'un dels edificis de la Vila Universitària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

Denuncien que estudiants de la UAB en quarantena per Covid surten del campus

El Departament de Salut ha iniciat el cribratge massiu entre els residents aïllats pel brot de coronavirus

Diversos residents de la Vila Universitària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a Cerdanyola del Vallès s'han saltat el confinament decretat per contenir el brot de coronavirus detectat aquesta setmana i que afecta una quarantena de persones. Ho han denunciat diverses alumnes que viuen al recinte en declaracions al programa 'bàsics', de betevé. Una d'aquestes alumnes és la Carla, que ha explicat que «el confinament no s’està complint del tot», assegurant que aquest dijous han vist «persones amb maletes que aquest cap de setmana marxen a casa». Una informació que la seva companya de pis, l'Emma, també ha confirmat.

En aquest sentit, ambdues residents han criticat la gestió i el control per part de les autoritats universitàries per evitar la marxa d'alumnes que haurien d'estar en aïllament. L'Emma ha assenyalat que durant el dijous només hi ha hagut controls a la zona on es feien les proves PCR. Així mateix, aquesta jove estudiant també ha criticat que el bar estigués obert. Una tercera companya, la Queralt, ha afegit que han hagut de trucar a la recepció de la Vila Universitària per saber si havien de fer-se o no la prova PCR

Festes i trobades sense respectar les mesures anti-Covid

Aquestes estudiants també han explicat que en les darreres setmanes han presenciat festes multitudinàries i trobades de més de sis persones en què no es respectaven les mesures anti-Covid vigents a Catalunya. La Carla ha assegurat que hi ha hagut festes i reunions «amb més de 30 persones», assenyalant que els serveis de seguretat de la Vila Universitària «no ho han pogut evitar» perquè «és molt difícil estar pendents de totes».

Tot i això, la Carla ha volgut destacar que entre els residents a la Vila Universitària també «hi ha gent responsable que ha seguit les mesures del Govern».

Uns 1.400 estudiants cridats a fer-se una prova PCR

La Conselleria de Salut de la Generalitat va iniciar aquest dijous a la tarda el cribratge per a la detecció de casos asimptomàtics de Covid-19 als 1.400 estudiants que resideixen a la Vila Universitària de la UAB. El departament d'Alba Vergés ha informat en un comunicat que l'acció s'ha posat en marxa després de la detecció de diversos casos positius a la Vila i els alumnes que són susceptibles de participar en el garbellat ja han estat avisats per la universitat.

El dispositiu, segons Salut, requereix una «complexa organització» a diferents nivells, tant pel muntatge i preparació de l'espai, com per la coordinació de tots els professionals i la logística per a la recollida i lliurament de mostres al laboratori. Els resultats estaran disponibles per a tots aquells que es facin les proves a través de l'app La Meva Salut.