Denuncien la falta de contenidors de brossa en una urbanització de Vilanova

Els veïns de la zona porten un mes sense contenidors i els equips de neteja venen de manera irregular a recollir la brossa

Estat actual de les escombraries a la urbanització Carretera de la Plana, a Vilanova i la Geltrú | Francesc G.

Durant fa mesos la urbanització Carretera de la Plana, a Vilanova i la Geltrú, viu una situació complicada: Fa un mes que no tenen cap contenidor a la zona per tirar les deixalleries i l’equip de neteja viària apareix de manera irregular a recollir la brossa. Tot i ser una urbanització rural compta amb bastant moviment, ja que molts veïns tenen residència permanent i a més és una zona d’horts, pel que encara es generen per residus.

Un veí de Carretera de la Plana, Francesc G., ha denunciat al CatalunyaDiari.cat els fets. Des de fa més de 10 anys la urbanització ha comptat únicament amb quatre contenidors per tots els veïns i persones que venien de fora a deixar mobles i altres restes voluminoses. Francesc G. denúncia que els quatre contenidors no era suficient i que els objectes voluminosos no eren recollits fins passat, aproximadament, un mes.

predef]app-catalunya-diari-159[/predef]

Imatges de la brossa a la urbanització de Vilanova
La brossa s'acumula en aquesta urbanització de Vilanova, ja que els serveis la recullen de manera irregular | Francesc G.

No queda cap contenidor a la urbanització

Un dia, dos dels contenidors es van cremar i després de ser retirat no els van substituir, el que va deixar la urbanització amb únicament els altres dos contenidors. Des d’aquell moment, tal com denúncia Francesc G., la situació va empitjorar encara més i cada cop que els veïns es queixaven des de l’Ajuntament es limitava a enviar un equip per netejar la zona.

Imatges de la brossa a la urbanització de Vilanova
Els dos contenidors que quedaven han estat retirats pels equips de servei i actualment no en queda cap | Francesc G.

 

El mes de gener, el veí denunciant va rebre una resposta per part de l’Ajuntament, des d’on li van assegurar que estaven buscant una solució per contenta totes les parts. Finalment se’n van endur tots els contenidors i, segons Francesc G., únicament passen a buscar la brossa a la urbanització «quan hi pensen», pel que s’acumulen els residus de manera desmesurada.


Comentaris

envia el comentari