YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

URGENT

🚨 Espanya suma 11.958 casos de Covid i 298 defuncions, amb una incidència de 142 punts

Denuncien «greus» abocaments d'aigües residuals a les platges del Baix Llobregat

Diverses entitats sostenen que es tracta d'una situació coneguda tant pels ajuntaments com per l'ACA

Una dona camina per la platja de la Nova Icària de Barcelona, agafant un nen de la mà
Diverses entitats han criticat l'abocament indiscriminat d'aigües residuals a les platges del Baix Llobregat | ACN

Ecologistes i veïns han criticat els «greus i continus» abocaments d'aigües residuals a les platges del Baix Llobregat. Entitats de la comarca com Ecologistes en Acció o Quercus; i veïnals, com l'AV de Gavà-Mar i la Plataforma Salvem l'Olla del Rei o Aturem el Pla de Ponent, venen anys denunciant que el sistema d'aigües residuals dels municipis litorals de la comarca té «greus deficiències» que provoquen abocaments al medi natural, tant en rieres com al mar.

Han afegit que això provoca «un greu impacte ambiental i un risc per a la salut» de les persones. Les entitats han fet aquest dissabte una marxa amb banderes negres, taüts i excrements gegants fets de cartó per il·lustrar la seva «indignació» per aquesta situació.

Assenyalen diversos problemes en el sistema de bombat d'aigües residuals

Ecologistes en Acció ha apuntat que un dels problemes és que el sistema de bombat d'aigües residuals cap a l'estació depuradora de la Murtra, entre Gavà i Viladecans, ha quedat obsolet i insuficient, cosa que provoca incidències i avaries continuades. En concret, comptabilitzen fins a set incidències en els darrers onze mesos, en cinc de les quals es van produir abocaments d'aigües fecals.

  

  

xarxa separativa depuradoraCanyars

  

L'Agència Catalana de l'Aigua, coneixedora de la situació

Davant d'aquesta situació, Ecologistes en Acció apunta cap a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) com a responsable «en bona part» de la situació, ja que ha assegurat que és coneixedora dels problemes a Castelldefels però no els ha afrontat. Entre aquests, ha situat «gravíssimes» superacions dels valors segurs per a bacteris coliformes fecals. Ha afegit però que els ajuntaments d'aquests municipis són «corresponsables». L'entitat ha afirmat que no es tracta només d'un problema ambiental sinó també de salut pública, ja que es poden produir «infeccions severes».


Comentaris

envia el comentari