Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La depuradora de Calafell està saturada els mesos d'estiu.

La depuradora d'aigües residuals de Calafell, saturada durant els mesos d'estiu

L'ACA en preveu l'ampliació, tot i que no hi ha encara dates per les obres

La depuradora de Calafell està saturada els mesos d'estiu.
La depuradora de Calafell està saturada els mesos d'estiu. | Ajuntament de Calafell

 

La depuradora d'aigües residuals de Calafell no dona abast durant la temporada d'estiu. La infraestructura té capacitat per tractar fins a 12.000 metres cúbics d'aigües residuals cada dia, el que equival a atendre una població de 70.000 habitants. Però durant els mesos d'estiu, quan el municipi de 25.000 habitants veu multiplicada per quatre la seva població, això resulta insuficient.

La situació de saturació ja ha estat denunciada pel consistori en anteriors ocasions, i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) l'ha reconegut. Fa un any, aquest organisme va prendre la decisió d'impulsar un projecte per ampliar la depuradora, però els tràmits avancen a poc a poc. De moment, l'ACA ha tret a licitació la redacció del projecte d'ampliació —que no les obres— amb un cost de 109.773 euros i un termini d'execució de nou mesos. 

Sense data per a l'inici de les obres

Un cop estigui feta la redacció del projecte, caldrà treure a licitació les obres, amb un cost previst d'entre dos i tres milions d'euros. Des de l'Ajuntament de Calafell apunten que encara no hi ha dates per a l'inici de les obres, ja que «les disponibilitats pressupostàries de l'ACA provoquen una llista d'espera llarga». Per això, encara caldrà esperar alguns anys perquè la depuradora de Calafell estigui ampliada i no se saturi cada cop que arriba l'estiu.

Les obres d'ampliació serviran per fer una rehabilitació profunda de les instal·lacions, que presenten un desgast important després de més de 25 anys de funcionament. Entre les actuacions que s'han de fer hi ha la rehabilitació i millora de l'estació de bombament que hi ha a la rotonda de la Creu Roja. Aquesta és una instal·lació que, segons el consistori, necessita també una reparació estructural per corregir-hi moltes deficiències. L'estació compta amb 10,3 quilòmetres de col·lectors i sis bombaments.

També et pot interessar: