YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Els dermatòlegs alerten del risc de les laques d'ungles i les pestanyes postisses

El mal ús d'aquests cosmètics, que contenen acrilats, està augmentant els casos de dermatitis al·lèrgiques

laca ungles
L'abús d'aquest tipus de productes cosmètics està causant un augment de dermatitis | CatalunyaDiari.cat

 

Els dermatòlegs han demanat regular els acrilats inclosos en productes estètics i sanitaris, com els usats en laques d'ungles de durada prolongada i  gomes d'enganxar de pestanyes postisses, pel seu risc de sensibilització, que, de fet, ja ha provocat un augment de les dermatitis de contacte. Ho van fer en el marc del 47 Congrés Nacional de Dermatologia i Venereologia, que va tenir lloc aquest divendres a Barcelona.  

Els metges han avisat que la moda de dur la manicura de durada perllongada semipermanent, pestanyes postisses o extensions ha provocat un augment de les dermatitis al·lèrgiques per contacte. Aquest sestà produint tant en àmbits professionals com no professionals, gràcies a l'expansió d'equips domèstics. 

Augment alarmant dels casos de dermatitis

Tatiana Sanz, membre del Grup de dermatitis de contacte i Al·lèrgia Cutània a l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia (AEDV) explicava que actualment existeix un «mal ús de cosmètics que contenen acrilats i la percepció que no hi ha repercussió per a la salut». Els casos d'aquesta inflamació de la pell s'estan incrementant  «no només en professionals, sinó també en usuaris no formats», ha afegit.

La goma d'enganxar utilitzat a les pestanyes postisses pot causar també problemes a la pell | CatalunyaDiari.cat

 

És per aquest motiu, comentava Sanz que és necessari «informar i regular l'ús d'aquests productes com s'ha fet ja amb les tiazolinones». Aquests són un «conservants amb àmplia difusió en cosmètics habituals com tovalloletes netejadores, cremes o productes d'higiene i neteja».

Poden causar sensibilització a altres productes no cosmètics

Segons els dermatòlegs, el perill més gran dels acrilats és que tenen una reacció creuada entre ells, ja que una sensibilització puntual a un al·lergen concret pot associar-se a altres acrilats i repercutir en la vida futura del pacient. Els metges han posat com a exemple la sensibilització a la goma d'enganxar de les pestanyes postisses, que pot provocar al·lèrgies a altres productes com les gomes d'enganxar quirúrgiques, els adhesius metges o els ciments utilitzats en odontologia i traumatologia.

«Els acrilats són excel·lents materials que cal saber utilitzar i reservar per a un fi justificat», ha comentat la dermatòloga María Elena Gatica. A més, segons Gatica, una altra de les dificultats que presenten aquests al·lèrgens és que la localització de la dermatitis no sempre apareix a la zona on s'ha aplicat l'acrilat, ja que es pot traslladar a través de les mans o per l'aire. 

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari