YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Cop a l'independentisme: Les eleccions on acaba de rebre una sonora derrota

El candidat d''Eines de País', Pere Barrios, cau derrotat davant del nou líder de la patronal, Antoni Cañete

Recompte de vots a les eleccions de PIMEC.
Una imatge del recompte de vots a les eleccions de PIMEC. | ACN

Derrota de l'independentisme en el seu nou intent d'assolir la presidència d'una entitat de l'àmbit empresarial a Catalunya. El maig de 2019, una candidatura impulsada des de l'ANC donava la sorpresa i assolia la presidència de la Cambra de Comerç de Barcelona, que passava a mans de l'ara diputat electe de Junts per Catalunya, Joan Canadell. Fa unes setmanes, s'optava per copiar la mateixa experiència a Pimec, la patronal catalana de la petita i mitjana empresa. Eines PIMEC, la candidatura liderada per Pere Barrios, patia en les eleccions d'aquest dimarts, 23 de febrer, una sonora derrota i queia davant del seu rival, Antoni Cañete, assolint tan sols el 20% dels sufragis.

Cañete s'imposa a Barrios: la candidatura independentista fracassa

L'actual secretari general de PIMEC, Antoni Cañete, s'ha imposat amb contundència al candidat d'Eines PIMEC, Pere Barrios, i ha guanyat les eleccions a la patronal amb un 80% dels vots. Els comicis d'aquest dimarts han estat els primers amb dues candidatures en la història de la confederació, després de 24 anys de mandat de Josep González. Els col·legis electorals han estat oberts des de les deu del matí fins a les cinc de la tarda a les seus de la patronal a Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida i Manresa. El resultat s'ha conegut passades les dotze de la nit, més de cinc hores més tard del previst.

En principi, els resultats s'havien d'anunciar cap a les set de la tarda, un cop hagués acabat el recompte. Tot i això, el vot delegat dels candidats ha alentit el procediment i les meses electorals de la seu de Barcelona s'han tancat gairebé a les deu del vespre. La participació ha estat d'un 45,9% i s'han emès 3.717 vots en representació de 122.000 empreses. La candidatura d'Antoni Cañete ha rebut 3.097 vots, mentre que la candidatura de Pere Barrios n'ha tingut 599. Els 21 restants han estat vots en blanc.

A Barcelona, la candidatura d'Activisme Empresarial ha obtingut 2.239 vots, mentre que la candidatura d'Eines PIMEC, 457 vots. La candidatura d'Antoni Cañete ha recollit 288 vots a Girona, 219 a Lleida, 181 a Tarragona i 170 a la Catalunya central. La candidatura de Barrios, en canvi, ha rebut 45 vots a Girona, 15 a Lleida, 12 a Tarragona i 70 a la Catalunya central.

Barrios critica l'organització de les eleccions

Els dos candidats han votat a dos quarts d'onze del matí i, a banda d'introduir la seva papereta, han entregat també una part dels vots delegats. Les mesures de seguretat i prevenció per la pandèmia han provocat restriccions de l'accés a la zona de la votació i, des de primera hora del matí, s'han congregat empresaris i autònoms a la porta de la seu de la patronal a Barcelona esperant per votar. De fet, les cues d'espera han superat les dues hores i alguns empresaris han titllat l'organització dels comicis d'un «desastre total» i una «falta de respecte».

En declaracions als mitjans aquest matí, Barrios ha criticat l'organització de les eleccions i ha acusat el candidat d'Activisme Empresarial, Antoni Cañete, de «col·lapsar» l'única urna habilitada per entregar tots els vots delegats. «Una vegada més, es veu que no hi ha pràctica en fer eleccions. És molt trist fer venir a la gent en un dia laborable i no atendre'ls», ha lamentat. Així mateix, Barrios ha assegurat que no s'ha garantit el vot secret, ja que el posicionament de les diferents associacions i gremis es deia en veu alta.

Cañete ha assegurat que el vot secret ha estat garantit en tot moment i ha atribuït les llargues cues d'espera a la participació «desbordant». Arran d'aquesta situació, l'actual secretari general de la patronal s'ha traslladat a la seu de Girona per dipositar els altres vots delegats. Aquesta tarda, ha tornat a la seu de Barcelona per acabar d'introduir els vots delegats restants.


Comentaris

envia el comentari