La soca britànica del coronavirus ja és majoritària a la Vall d'Aran

La presència d'aquesta variant, molt més contagiosa, explicaria el notable increment de casos a la comarca durant les últimes setmanes

Personal sanitari pren mostres a un treballador del polígon de Sant Quirze del Vallès per fer un test d'antígen
La soca britànica ja és majoritària a la comarca de la Vall d'Aran. | ACN

El Consell General d'Aran ha informat que el Departament de Salut ha detectat la presència de la variant britànica de la Covid-19 a la Vall d'Aran. Segons l'informe epidemiològic emès, basat en vint-i-quatre mostres de pacients positius l'últim mes, vint-i-dues de les seqüenciacions corresponen a la soca britànica de la infecció, el que suposa un 92% del total.

La presència d'aquesta variant, molt més contagiosa, explicaria en part, l'augment notable de casos durant les últimes setmanes a l'Aran i l'empitjorament dels indicadors epidemiològics. Així, la Vall d'Aran és la comarca amb el risc de rebrot més elevat de Catalunya, amb 1.887 punts. Així mateix, l'Rt se situava aquest dimarts en 1,46, mentre que la incidència acumulada a 14 dies era de 1.294,60.

En el darrer balanç, aquest dimarts, es van notificar 23 casos nous, amb un nou ingrés hospitalari. Actualment, a la comarca de la Vall d'Aran hi ha 13 persones ingressades per la Covid-19.

Salut estima que la variant britànica ja suposa el 40% dels nous positius a Catalunya

La soca britànica del coronavirus comença a ocupar un espai cada vegada més gran a Catalunya. Així, segons estimacions del Departament de Salut, la variant descoberta durant el mes de desembre al Regne Unit ja suposa el 40% dels nous casos que es detecten en territori català. Així ho ha explicat aquest dimarts el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que també ha dit no posar el focus sobre els percentatges sinó en com evoluciona la pandèmia.

Així, les previsions de Salut situen la variant britànica com a majoritària a Catalunya en les pròximes dues setmanes, substituint la variant de Wuhan. En aquest sentit, Argimon ha remarcat, una vegada més, que la vacuna és totalment efectiva davant aquesta soca britànica.


Comentaris

envia el comentari