Desallotgen dues famílies per la caiguda d'un balcó al barri de Bonavista de Tarragona

L'arquitecte municipal de guàrdia s'ha desplaçat fins al número 59 del carrer deu del barri i ha comprovat que també hi havia risc de despreniment en un balcó exterior

Dues famílies d'un bloc del barri tarragoní de Bonavista han estat desallotjades aquesta tarda  per la caiguda d'un balcó al pati interior. L'arquitecte municipal de guàrdia s'ha desplaçat fins al lloc, el número 59 del carrer Deu, i també ha comprovat que un dels balcons que donava al carrer corria el risc de desprendre's. Per aquest motiu, ha decidit que les dues famílies que habitaven en l'edifici havien de marxar. Demà, l'arquitecte de l'Ajuntament de Tarragona hi tornarà per determinar quin és l'estat del bloc, però tot apunta que la caiguda es deu a danys estructurals.

Cau un balcó al pati interior de l'edifici

El bloc desallotjat aquesta tarda a Bonavista estava habitat per dues famílies, que  vivien al segon i al tercer pis. Aquesta tarda, un dels balcons que comunicava amb el pati interior de l'edifici ha caigut de sobte. Per sort, no s'han hagut de lamentar ferits. L'arquitecte municipal de guàrdia s'han desplaçat fins al lloc dels fets per fer una primera avaluació del bloc. 

Després de diverses comprovacions, l'arquitecte ha determinat que hi havia perill de nous despreniments. Un dels balcons que comunicava amb l'exterior, també es trobava a un pas de caure, però aquest cop al carrer. Per aquest motiu, ha determinat que les dues famílies que vivien al segon i al tercer pis havien de marxar. La primera s'ha allotjat a casa d'uns familiars i la segona s'ha desplaçat fins a l'hotel Urbis de Tarragona, que compta amb un conveni amb l'Ajuntament per situacions d'aquestes característiques. 

Dos despreniments en tan sols una setmana al mateix carrer

La caiguda d'una part d'un edifici al barri de Bonavista no és una novetat. La setmana passada, l'Ajuntament de Tarragona també va haver d'actuar d'urgència per un despreniment a un bloc del mateix carrer, però menys greu. Es tractaria, per tant, de la segona caiguda d'una part d'un bloc en tan sols una setmana, fet que evidencia el mal estat d'alguns dels habitatges d'aquest barri. 

El mes de desembre de 2016, cinc famílies també van ser desallotjades pel perill d'esfondrament d'un edifici al carrer Disset del barri. Molts dels edificis de Bonavista es van construir a la dècada dels anys seixanta i setanta. La falta de manteniment en alguns casos i errors estructurals de base, en altres, han provocat aquestes situacions.