Diverses persones de festa en una discoteca

Desallotgen a Barcelona una festa amb 50 persones sense distàncies ni mascaretes

Així ho ha explicat la Guàrdia Urbana a les seves xarxes socials

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha desmantellat durant la passada matinada una festa il·legal a la ciutat que congregava 47 persones. Així ho ha explicat el mateix cos de seguretat local en una piulada a Twitter, on han detallat que l'indret de la festa era una nau al districte de Sant Martí. Les persones que es trobaven reunides en aquesta festa no portaven mascareta i tampoc no complien les mesures de distanciament per prevenir contagis de coronavirus.

Per més inri, sembla que hi havia altres riscos en aquesta festa, més enllà dels sanitaris. La Guàrdia Urbana barcelonina ha explicat que "a causa d’una precària instal·lació elèctrica" existia risc d'incendi en aquesta nau industrial. A més, no disposaven de llicència d'activitat.

Tot un compendi, doncs, que ha obligat els agents a 'dissoldre' la celebració.

Batlle creu que els dispositius contra els 'botellons' a Barcelona funcionen

El tinent d'alcaldia de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, defensa en una entrevista amb l'ACN que els dispositius contra els 'botellons' funcionen. Amb tot, admet preocupació per les massificacions d'alguns espais i demana a la ciutadania que s’estalviï anar-hi si pot.

"Ens hi juguem molt", diu en relació al nivell de contagis a la ciutat. També avisa que si hi ha "abusos" se sancionarà als concentrats.

Batlle afirma que la presència d'agents per evitar concentracions s'ha incrementat i descarta que s'hagin de tancar les platges.

Segons assenyala, els operatius policials no van aconsellar el tancament de platges per Sant Joan. Tampoc no l'aconsellen ara, perquè són un element de "descompressió" i eviten concentracions en altres espais més congestionats.

De fet, li preocupa més la "massificació" de zones com el Born, la plaça dels Àngels, les places de Gràcia. També indrets com el carrer Parlament, Enric Granados o la zona de Roquetes.

Els dispositius de la Guàrdia Urbana, conjuntament amb Mossos, són de "saturació", és a dir, d'ocupació per evitar "usos indeguts". "La presència de Guàrdia Urbana i Mossos és per buidar aquests espais i això funciona", diu.

No obstant, reconeix que hi ha hagut concentracions de més de mil persones i avisa que "si hi ha abusos, aquestes persones seran sancionades".