A Tarragona, la Policia Nacional ha detingut sis persones

Desarticulen a Tarragona una trama que havia estafat 4 milions d'euros a empreses de tot el món

La Policia Nacional ha detingut un total de 16 persones, a qui s’imputa 36 delictes d’estafa amb els quals haurien obtingut uns ingressos de 4 MEUR

La Policia Nacional ha desmantellat a Tarragona una organització criminal que es dedicava a estafar empreses internacionals a través d’internet. A través de la pirateria informàtica, la banda usurpava el correu electrònic dels apoderats per ordenar transferències bancàries fraudulentes a 39 empreses fictícies creades a Espanya per a aquesta finalitat.

Segons la policia, la trama tenia fins a 127 comptes bancaris a 23 entitats diferents, entres les quals feien circular el capital il·lícit i sempre en petites quantitats, per tal de no despertar sospites.

Setze detinguts i uns ingressos de 4 MEUR

La Policia Nacional espanyola ha detingut 16 persones a Tarragona, Màlaga, Sevilla, Conca i Cadis, a qui s’imputa 36 delictes d’estafa amb els quals haurien obtingut uns ingressos de 4 milions d’euros.

La denúncia d'una societat luxemburguesa, punt de sortida

Tal com relaten fonts de la investigació, l’operatiu policial va començar arran de la denúncia d’una societat luxemburguesa, que havia estat víctima d’una estafa a través d’internet «mitjançant la usurpació del correu electrònic de l’apoderat de la societat».

Amb això, més de 650.000 euros havien estat transferits il·legalment a diversos comptes bancaris de tres suposades empreses de la regió de Tarragona.

Dos casos més a Veneçuela i els Estats Units

Les indagacions policials i la coordinació entre cossos de seguretat va permetre conèixer els casos de dues empreses més, una veneçolana i una nord-americana, que havien patit estafes amb el mateix ‘modus operandi’; en aquest cas, per valors de 166.500 euros i 600.000 euros, respectivament.

A més, d’altres companyies amb seu al Japó, Noruega, el Regne Unit, Àustria, les Bermudes, Alemanya, l'Índia o els mateixos Estats Units, també van ser víctimes de la mateixa organització, amb un perjudici econòmic total de 4.000.000 euros.

Imagen de la policia nacional
Un vehicle de la Policia Nacional, en una imatge d'arxiu | Policía Nacional

 

Suposada relació comercial i pirateria informàtica

El mètode emprat per la banda consistia a remetre a les empreses un correu esquer des d’una empresa espanyola fictícia amb la qual, suposadament, mantenien una relació comercial. Amb aquest pretext, indicaven un compte bancari on s’havien de fer els pagaments, amb domicilis socials a diversos punts de l’Estat.

Al mateix temps, i mitjançant la pirateria informàtica, usurpaven el correu electrònic de l’apoderat de l’empresa, cosa que els permetia ordenar les transferències il·lícites. En rebre els diners, una part se la quedava el receptor i la resta es transferia cap a algun dels 127 comptes oberts en 23 entitats bancàries diferents.

Sis detinguts a la regió de Tarragona

La Policia Nacional ha detingut un total de 16 persones, de nacionalitats diferents, sis a Tarragona, quatre a Màlaga, tres a Sevilla, dos a Conca i una a Cadis, a qui s’imputa delictes de pertinença a organització criminal, estafa i blanqueig de diners.

La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) i la Brigada Provincial de la Policia Judicial de la Comissaria Provincial de Tarragona han participat en l’operatiu i no es descarten noves detencions.

Et pot interessar: