Una parella observa com diversos cotxes s'han quedat atrapats en una de les zones d'accés a la platja de l'Arrabassada, a Tarragona.

Desactivada l'alerta del pla Inuncat: s'ha superat «la fase més extrema»

El Meteocat preveu precipitacions «intenses» al Pirineu, Prepirineu i nord-est de Catalunya aquesta tarda

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest migdia l'alerta del pla Inuncat perquè ja ha passat «la fase més extrema» de l'episodi de pluges previst per aquest cap de setmana. El pla queda en situació de prealerta perquè el Servei Meteorològic de Catalunya preveu que aquesta tarda es poden registrar precipitacions intenses al Pirineu, el Prepirineu i al nord-est de Catalunya i que a la nit pot ploure amb força al Tarragonès.

Amb tot, segons ha informat el Meteocat, no es preveuen intensitats que superin els 20 l/m² en 30 minuts ni acumulacions significatives com les registrades durant aquest divendres. Les precipitacions d'ahir a les comarques de Tarragona van registrar acumulacions superiors als 100 litres per metre quadrat.

Els Bombers atenen més de 300 avisos

Fins a dos quarts de dotze del migdia, els Bombers han atès 310 avisos. La majoria de serveis que han hagut de fer els Bombers han estat per arbres i branques caigudes, petites inundacions de baixos, revisió de filtracions d'aigua en interiors i neteja de vies que havien quedat bloquejades per tolls d'aigua, fang i la caiguda de pedres.


Per regions d'emergències, els Bombers han atès 207 incidències a Tarragona, 38 a la regió metropolitana nord, 20 a Girona, 17 a Lleida, 14 a la Catalunya Central, 11 a la regió metropolitana sud i 3 a les Terres de l'Ebre.

Gairebé un miler de trucades al 112

Així mateix, el telèfon d'emergències 112 ha rebut fins a les sis del matí 963 trucades relacionades amb 596 incidents. La majoria de telefonades s'han fet des del Tarragonès (854), Baix Camp (45), Vallès Occidental (10) i Alt Empordà (8). Per municipis, les trucades s'han fet des de Tarragona (508), Salou (96), Vila-seca (93) i el Catllar (50).


Les precipitacions de la passada nit i matinada a Tarragona han estat molt estàtiques i amb força durada, cosa que ha suposat que s'hagin registrat acumulacions superiors als 100 l/m². Les xifres d'acumulació d'aigua més importants s'han detectat a Tarragona (130,5 l/m²), Constantí (126,6 l/m²), Torredembarra (86 l/m²), el Santuari de Queralt (68,2 l/m²), Perafita (65,2 l/m²) i Orís (58 l/m²).