Imatge del carrer Monterols de Reus, històric nucli comercial.

Desbandada en un mític carrer de botigues de Catalunya: ara marxa una nova cadena

L'establiment feia 14 anys que estava establert a la capital del Baix Camp | És un més dels molts negocis que han marxat de l'històric eix comercial

La cadena de roba Celio ha abaixat definitivament la persiana de la botiga que estava situada al carrer de Monterols de Reus. L'establiment, que portava obert 14 anys,  ja feia setmanes que estava liquidant gènere i dissabte passat va ser el seu darrer dia d'obertura al públic.  

Imatge del local de Celio situat al carrer de Monterols.
El local de la cadena Celio situat al carrer de Monterols. | Google

Aviat, un altre negoci situat en aquest mateix carrer, també tancarà les portes. Es tracta de la botiga de la cadena Dormity.com, dedicada a la venda de matalassos i roba de llit. 

Al carrer Llovera, la situació no és gaire diferent. La Comet, la botiga de roba de dona, va ser la primera a abaixar la persiana seguida del Forn Mariné, un forn tradicional de la ciutat. 

El carrer de Monterols i Llovera, dues de les vies més cèntriques de la capital del Baix Camp, segueixen quedant-se sense atractius comercials. 

Les botigues tradicionals desapareixen lentament

Les botigues que tradicionalment havien omplert els carrers de Reus van desapareixent lentament. L'adeu definitiu de les botigues d'Amancio Ortega del centre de Reus va suposar un abans i un després en el comerç de la ciutat.

El trasllat de les botigues a La Fira Centre Comercial va deixar un buit considerable al centre de la ciutat, i des de fa més d'un any, a tota ella. La botiga Stradivarius va ser l'últim testimoni d'una de les èpoques més glorioses del comerç de Reus

La pandèmia va propiciar la desaparició de cadenes com Inditex i H&M de la Fira, però també de botigues tradicionals com Jofré, Línia i Queralt que han abandonat el centre de Reus. L'única supervivent ha estat la botiga Stradivarius, que encara es manté al centre comercial.

Els motius pels quals els comerços es veuen obligats a tancar són diversos, els preus els lloguers són alts, però també l'augment del preu de l'energia i el menor poder adquisitiu de les famílies són alguns dels motius.  

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp totalment GRATIS! Planifica les teves rentadores, les planxades i el forn per a eslaviar!

Noves obertures

Des de ja fa un temps, al carrer de Monterols i al carrer Llovera hi ha una rotació comercial. Els comerços tanquen i n'arriben de nous per omplir el buit, però amb una durada curta. 

Al carrer de Monterols s'hi han establert diversos comerços low cost i botigues de telefonia, uns comerços que s'allunyen dels tradicionals que fa un temps formaven una de les vies més cèntriques de la capital del Baix Camp