Agents de l'aeroport equipats contra el coronavirus

El nen de 8 anys ingressat aquest matí a Barcelona no té coronavirus

El menor presentava símptomes que es corresponien a la malaltia

L'Agència de Salut Pública de Catalunya informava aquest mateix matí sobre un possible cas de coronavirus a Catalunya. En concret, es  tracta d'un nen de 8 anys procedent de Wuhan, ingressat primer a l'Hospital Clínic de Barcelona i traslladat a posteriori a l'Hospital Sant Joan de Déu, no per la gravetat, sinó perquè és el centre de referència infantil.

Ara, el departament de  Salut ha anunciat que les proves realitzades al menor han donat negatiu, i per tant queda descartada la possible infecció per coronavirus. El nen, procedent de Wuhan, presentava els símptomes habituals dels pacients infectats pel virus que manté en quarantena a milers de persones a la Xina, per aquest motiu s'han pres les mesures especials en aquests casos. 

Primer cas a Espanya

Aquest divendres 31 de gener a la nit es confirmava el primer cas en territori espanyol. Segons informava el Centre Nacional de Microbiologia, passades les 22.00 hores, un pacient ingressat en un centre hospitalari de la Gomera, a les illes canàries, donava positiu per coronavirus. Es tracta d’un turista alemany que va entrar en contacte amb el treballador que va rebre la visita d’una companya de la Xina.

També et pot interessar...