Controls contra el coronavirus en un aeroport de Malaisia

Un nen de 8 anys, possible cas de coronavirus a Catalunya

El nen, ingressat a l'Hospital Clínic de Barcelona, és procedent de Wuhan

L'Agència de Salut Pública de Catalunya informa d'un possible cas de coronavirus a Catalunya. Es tracta d'un nen de 8 anys ingressat a l'Hospital Clínic de Barcelona. El nen és procedent de Wuhan i presenta els símptomes habituals dels pacients infectats pel virus que manté en quarantena a milers de persones a la Xina.

Segons informa la mateixa agència, en les hores vinents es realitzaran les proves pertinents al laboratori de suport de vigilància epidemiològica. El resultat, que pot arribar en un període de 24 a 48 hores seguint el protocol establert, descartarà o confirmarà si es tracta d'un cas de coronavirus. Es preveu que el menor sigui traslladat a l’Hospital Sant Joan de Déu, ja que es tracta d’un centre de referència infantil preparat per aquest tipus de trasllats.

Criteris epidemològics i clínics

Els dos criteris epidemiològics establerts són  haver estat a Wuhan menys de dues setmanes enrere o en contacte amb algú amb la malaltia; els dos criteris clínics, tenir una infecció respiratòria greu o bé tenir tos, dolor a la gola o febre encara que sigui de manera més lleu. Si una persona compleix un dels dos criteris epidemiològics i un dels dos clínics, s'activa el protocol per estudiar el cas, que passa de sospitós a trobar-se en fase d'investigació.

Seria el segon cas a Espanya

Aquest divendres 31 de gener es confirmava el primer cas en territori espanyol. Segons informava el Centre Nacional de Microbiologia, passades les 22.00 hores, un pacient ingressat en un centre hospitalari de la Gomera, a les illes canàries, donava positiu per coronavirus. Es tracta d’un turista alemany que va entrar en contacte amb el treballador que va rebre la visita d’una companya de la Xina.

També et pot interessar...