Propiedades de la rosa, la planta mágica del amor

Descobreix les virtuts de la rosa, planta màgica de l'amor

T'expliquem tots els beneficis i usos d'aquesta flor tan apreciada

Els efectes màgics de les flors contribueixen a la superació d'un gran nombre d'obstacles i dificultats. Si parlem de flors, una de les que la gent evoca més de pressa és la rosa, que resulta molt indicada per trobar l'amor i també per tal d'atraure la bona sort. El significat amorós d'aquestes flors, de fet, és altament popular, i no és estrany que un gran nombre de parelles, pel seu aniversari, s'ofereixin dotze roses.

Tot seguit, examinarem les característiques de la rosa com a planta màgica, analitzarem les seves virtuts i descobrirem els usos més habituals que té dins de la bruixeria per tal de dur a terme encanteris i rituals.

La rosa, una planta màgica que contribueix a protegir l'amor 

La rosa s'ha fet servir, durant un període de temps molt llarg, com un element màgic per als encants vinculats a l'amor. No hi ha cap mena de dubte en el fet que es tracta de les flors més idònies per tal de trobar l'amor gràcies a la bellesa, al color i a l'olor que tenen.

Amb l'aroma afrodisíaca que té, aquesta flor representa l'amor, i al llarg de diversos segles ha aparegut dins de l'eix vertebrador de cançons i poemes amorosos, a banda de ser protagonista d'un gran nombre de regals romàntics.

Hi ha roses de colors ben diferents, i cadascuna d'elles consta d'un significat particular. La blanca serveix per guarir i netejar els problemes amorosos, tot i que diversos especialistes en l'art de la bruixeria es decanten per relacionar-la més aviat amb l'amistat. A la rosa groga, l'amistat consta igualment de poder, i si ens l'obsequia un fals amic això pot ser un indici de gelosia. En darrer lloc, la rosa vermella encarna l'amor de veritat i la passió.

Propiedades de la rosa, la planta mágica del amor
La rosa vermella encarna l'amor de veritat i la passió| HOROSCOPOMAGICO.COM
 

Virtuts màgiques i medicinals associades a la rosa

A continuació, et revelem diverses dades d'interès al voltant de les virtuts de la rosa dins de la bruixeria, la màgia blanca i la medicina.

Virtuts màgiques de la rosa

La rosa té diverses virtuts que s'encarreguen de fomentar l'amor, de desenvolupar el coneixement a nivell psíquic, de potenciar la intuïció i de fomentar el desig a nivell sexual. Igualment, i des d'abans de l'era actual, és una planta cèlebre perquè disposa de propietats afrodisíaques.

Com a planta màgica, a banda, la rosa té un vincle amb Venus, amb l'element de l'aigua, amb els signes zodiacals Sagitari, Balança, Cranc i Taure, així com amb les pedres naturals i amb els cristalls vermells o rosats —quars rosa, robí, turmalina rosa, espinel·la...

Virtuts de la rosa a nivell medicinal

Les virtuts medicinals de la rosa s'entenen gràcies a la capacitat que té per enfortir les defenses i mitigar els símptomes vinculats amb el dolor de la menstruació, l'ansietat, la depressió i l'insomni. De fet, els pètals de rosa són rics en vitamina C, antioxidants, minerals i àcid tànnic.

La rosa, si és ingerida, contribueix a la prevenció de la diarrea, a l'absorció del ferro, a la secreció de la bilis i a la bona digestió. De la mateixa manera, l'àcid tànnic dels seus pètals dona lloc a un gust astringent, i també contribueix a la bona circulació de la sang.

De manera tradicional, la rosa ha servit per al tractament de l'asma, la tuberculosi pulmonar, la diarrea i les hemorràgies. Externament, també s'empra per tal de tractar —entre altres— la leucorrea, les aftes de la boca, la inflamació de les parpelles i les ferides originades per fongs.

Propiedades de la rosa, la planta mágica del amor
Els pètals de rosa són rics en vitamina C, antioxidants, minerals i àcid tànnic | HOROSCOPOMAGICO.COM
 

Com beneficiar-se de les propietats de la rosa 

Existeixen maneres ben variades de gaudir de les virtuts màgiques que té la rosa. Tot seguit, t'explicarem els usos que tenen les infusions, l'encens i l'oli essencial que es poden fer amb roses.

1. Infusions fetes amb roses

Si vols gaudir al màxim de les virtuts que té la rosa, pots beure una infusió que tingui 20 g de pètals de rosa per cada litre d'aigua, i deixar que s'infusioni al llarg de deu minuts. Seria recomanable prendre entre una i tres tasses diàries d'aquesta infusió, preferentment abans dels àpats. 

No cal dir, però, que abans de decantar-te per prendre aquestes infusions hauries de demanar consell al teu metge, per tal d'assegurar-te que no hi hagi cap contraindicació. Igualment, et volem recordar que aquest article únicament és informatiu i que només es dedica a subratllar les propietats que la rosa té com a vegetal màgic.

2. Olis essencials elaborats amb roses

Amb l'objectiu d'atraure l'amor, podries afegir a les espelmes una gota d'essència de rosa i encerar amb les pedres naturals de tonalitats vermelles o rosades que tinguis a l'abast en una estança.

L'oli essencial de rosa s'ha fet servir des de fa molt de temps en fórmules ben variades per tal de proporcionar pau, per atraure l'amor, per afavorir la bellesa i per estimular el desig sexual. En cas que en vulguis fer servir, mira d'assegurar-te que no sigui sintètic, sinó que sigui natural.

3. Encens fabricat a partir de roses

L'encens de roses està disponible en forma de pedres, cons o varetes. Dins de l'àmbit de la bruixeria, se li confereixen propietats per tal d'establir una comunicació amb algú que ens estimàvem i que ja no viu, perquè algú ens estimi i per afavorir la telepatia. Igualment, contribueix a protegir els indrets.

Ritual fet a partir de roses per tal d'atraure l'amor

En cas que tinguis ganes de constar de poder i d'influència, mira de dur a terme algun d'aquests encanteris i rituals de bruixeria a partir de roses. Contribuiran a la teva sort a nivell de les relacions, i faran que Cupido et vingui a buscar.

Per aconseguir-ho, quan es faci de nit, mira de trobar els pètals d'un total de cinc roses diferents, així com una mica d'aigua. Aboca el líquid dins d'una olla i fes que bulli. En el moment en què comenci l'ebullició, disposa els pètals de les diferents roses a l'interior de l'aigua, i fes una barreja amb l'ajuda d'una espàtula fins al moment en què siguis capaç d'obtenir una pasta. A continuació, afegeix-hi una mica de llet i una branca de canyella, i mira d'esperar per tal que quedi ben assentat tot.

Situa la poció a l'interior d'un flascó que estigui buit i, en el moment en què et dutxis al matí, fes que et recobreixi tot el cos, de dalt a baix. A continuació, repeteix aquestes paraules per dins: «Aquestes roses s'encarregaran d'atraure l'amor cap a mi».

Ritual fet a partir de roses per tal de fer una crida a l'individu que ens estimem

Agafa una rosa —que tant pot ser blava com vermella o blanca— i una fotografia de l'individu que t'estimes. Igualment, també et caldrà disposar d'un xic de sucre. En el moment en què hagis reunit tots els ingredients per a aquest encanteri, caldrà que col·loquis la fotografia a la rosa —en concret, als pètals—, que la trituris del tot i que hi afegeixis sucre. Introdueix la barreja en una bossa de plàstic.

Alhora, caldrà que pronunciïs en veu alta: «Per a mi, el teu amor serà dolç, i cada dia florirà un xic més».  Conserva la bossa en un indret que sigui segur i que tingui una temperatura òptima. Ben aviat, podràs adonar-te tant dels resultats com dels contundents signes de la força d'atracció de les roses.