Mercadona aposta pels productes de proximitat catalans aportant 3.779 milions d'euros

La macrocompanyia valenciana de distribució ha afavorit el mercat laboral amb un total de 64.255 llocs de treball, l'1,8% de l'ocupació a Catalunya
Mercadona aposta pels productes locals catalans oferint 64.255 llocs d'ocupació laboral | Mercadona

 

El gegant de distribució alimentària Mercadona aposta per l'economia local catalana. Un total de 126 proveïdors i més de 1.800 de pimes de Catalunya treballen en conjunt amb la companyia valenciana aportant els seus productes locals, cada vegada més demandats pels clients gràcies a la seva elaboració i al fet de ser de proximitat. Això comporta un augment en el volum de compres que l'any passat va suposar 3.779 milions d'euros contribuint a l'economia catalana. Així mateix, aquest fet ajuda a la creació de nous llocs de treball, tal com assenyala 'El Món'.

 

L'any 2018, de fet, Mercadona va comprar 56,6 milions d'euros de fruita a diverses empreses lleidatanes i gironines com Catafruit, Nufri, Golden Export, Frifruit, Girona Fruit i Fructícola Empordà, entre altres. Paral·lelament, la companyia va distribuir 215.000 unitats de pastís de crema catalana de Pastiolot —una empresa ubicada a Olot— i 120.000 unitats de coques de Sant Joan de la Fleca de l'Empordà (Palamós, Girona) i de Forn de Can Coll (Sant Vicenç dels Horts). Mercadona també ha apostat per la indústria làctia catalana en vendre 72 milions de brics llet produïda per ramaders del territori. 

 

Els productes de proximitat catalans, ara més accessibles 

Esdevenint un supermercat pròxim i present en la gran majoria de municipis catalans, Mercadona ofereix tota una gamma de productes de proximitat. Preparar i cuinar un dinar o un aperitiu amb productes de terres catalanes és doncs molt fàcil. En la mateixa línia, l'empresa valenciana disposa de diverses marques de vins de cellers catalans —des de DO Terra Alta, fins al Priorat passant pel Segre—. Ara bé, els fanàtics del maridatge amb cava també poden gaudir de productes de Catalunya. A banda dels aliments, Mercadona aposta per la producció local de cosmètics distribuint exemplars de You Cosmetics (Gavà), Maverick (Ulldecona) o Wecolors (Vilassar de Dalt). 

 

L'aposta de Mercadona, un creixement de l'economia catalana

L'impacte econòmic que suposa aquesta inversió en les pimes catalanes de Mercadona és prou considerable. Un estudi de la Universitat de València (UV) assegura que la cadena de supermercats aporta 2.494 milions d'euros, una quantitat que equival a l'1,1% del PIB català i una creació de 64.255 llocs de treball, és a dir, l'1,8% de l'ocupació a Catalunya. 

 

També pots llegir...