Imatge d'unes cames

Descobreixen un nou múscul: accelera el metabolisme sense esforç i crema greixos

Segons investigadors de la Universitat de Houston, activar aquest múscul ajudaria positivament contra el greix

Tothom que fa dieta sap que cal menjar i fer exercici correctament. Perdre pes sol ser una preocupació comuna per a moltes persones. L'exercici físic té un gran impacte a la vida quotidiana i la salut d'una persona mòbil. A més, la vida activa i l'esport milloren el funcionament del cor, redueixen el risc de diabetis, enforteixen els ossos, baixen la pressió arterial i prevenen moltes malalties cardiovasculars i musculoesquelètiques.

 

De fet, l'exercici físic és imprescindible a l'hora no només de mantenir un estil de vida molt més saludable. També és tremendament aconsellable a l'hora d'aprimar-se i perdre pes perquè afavoreix la pèrdua de greix. En aquest sentit, recentment, uns investigadors han descobert que 'activar' un determinat múscul seria molt útil a l'hora d'accelerar el metabolisme, ajudant amb això a la pèrdua de greix.

 

Quin és el múscul?

 

Avui dia és molt comú passar moltes hores asseguts, treballant, cosa que pot causar un increment del greix a l'organisme, i amb això tenir un risc més gran de sobrepès i obesitat.

Científics de la Universitat de Houston, als Estats Units, han descobert que un senzill exercici físic, associat al múscul soli ajudaria a reactivar el metabolisme, cremant greixos fins i tot encara que romanguem asseguts.

 

Imatge d'una dona fent esport
Una flexió de soli és molt útil | GETTY IMAGES

 

Cal tenir en compte que el soli és un dels més de 500 músculs que trobem al cos humà, i abasta des del genoll fins al tendó d'Aquil·les. Segons han descobert els científics, la seva activació correcta podria ser molt útil a l'hora de millorar la salut del metabolisme.

 

El trobem ubicat al panxell, just darrere del gastrocnemi, que és el múscul gran que es trobaria més proper a l'àrea que coneixem com a bessons.Segons els investigadors, aquells individus que van dur a terme la flexió del soli des d'una posició asseguda i còmoda quan eren monitoritzats, i van poder trobar diverses troballes.

 

Què cal saber sobre això?

 

Els investigadors van controlar l'índex de massa corporal i els nivells de condició física de 25 homes i dones, de diferents edats, que van participar a la investigació. Van descobrir que l'activació del soli va ajudar a disminuir el nivell de sucre a la sang, a més de la necessitat d'insulina, un fet beneficiós per disminuir les possibilitats de patir malalties com ara la diabetis o l'obesitat.

 

Però no només això. També van descobrir que el metabolisme dels greixos treballava de forma més efectiva, conduint amb això a una disminució de la presència de greix a la sang.

 

D'acord amb els autors de l'article, la flexió del soli tendiria a ser molt més eficaç a l'hora d'activar i elevar el metabolisme oxidatiu que no pas la pèrdua de pes, el dejuni intermitent i fins i tot la pràctica d'exercici físic. A més, l'activació del metabolisme pot durar hores, no només minuts, si s'activa correctament.

 

Imatge d'uns peus de puntetes
La flexió de soli és una opció útil a l'hora d'accelerar el metabolisme fàcilment | GETTY IMAGES

Com fer la flexió de soli?

 

D'acord amb els experts, un total de quatre hores de flexions de soli, amb certs descansos, va ser suficient per disminuir el nivell degreixa la sang i de duplicar el metabolisme dels greixos.

 

Per fer-ho, només has de seure en una cadira amb els peus recolzats a terra. Aixeca els talons, amb els dits dels peus pressionant el terra, i després tornant a la posició original. A punt!

 

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp