Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Científics investigadors busquena contrarrellotge una vacuna contra el coronavirus

Descobreixen una nova mutació del coronavirus molt més contagiosa

No s'ha demostrat, però, que aquesta sigui més letal que l'original

Científics investigadors busquena contrarrellotge una vacuna contra el coronavirus
No s'ha demostrat, però, que aquesta nova mutació sigui més letal que el coronavirus original | CatalunyaDiari.cat

Encara que molts països, entre ells Espanya, comencen a donar per controlada la pandèmia  del coronavirus, molts experts adverteixen que no s'ha d'abaixar la guàrdia. I és que investigadors  de la universitat xinesa de Zhejlang ja han confirmat que la Covid-19 ha mutat, afectant això a la seva patogenicitat.

Els investigadors afirmen que algunes de les soques, que van arribar primer a Europa i després als  Estats Units, podrien ser fins a 270 vegades més virulentes  que les que hi va haver a la Xina. Això ha estat confirmat ara pel Laboratori Nacional de Los Álamos americà. Segons l'organisme, actualment el cep dominant és molt més contagiós  que el dels primers dies, segons recull 'ABC'.

Hi ha el perill d'una segona infecció

Els experts expliquen que va ser a Europa on s'hauria estès aquesta soca més agressiva  al llarg de febrer i que no va trigar gaire a arribar als Estats Units. Segons l'estudi, a mitjans de març la soca ja era predominant arreu del planeta.

Bette Korber, una de les investigadores, confirma que va trigar molt poques setmanes a expandir-se i després de fer l'anàlisi computacional de més de 6.000 seqüències del coronavirus la conclusió és que aquesta acaba sent la dominant  en totes les ocasions. Més enllà de la seva ràpida propagació, assenyala que aquesta nova versió del virus  pot reaparèixer en persones  que teòricament havien superat la malaltia, convertint-les en vulnerables a una segona infecció. No s'ha demostrat, però, que aquesta sigui més letal  que l'original.

El treball dels investigadors  ha demostrat que la mutació d'aquest cep es produeix en les espícules que sobresurten de la superfície de virus  i que per tant li és més fàcil acoblar-se a les cèl·lules humanes. Amb la publicació d'aquest estudi volen fer una «alerta primerenca» a tots els equips que estan treballant en la recerca d'una cura o una vacuna. I és que aquesta nova mutació  podria deixar sense efecte els primers tractaments  en què s'estava treballant i fer replantejar les vacunes que ja estiguessin més avançades.