IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Important troballa: Descobreixen per primera vegada una planta mai vista a Catalunya

Aquesta espècie no s’havia trobat mai a la península Ibèrica. Concretament, s’ha localitzat al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser

Imatge d'una 'Herniaria alpina'
L''Herniaria alpina' s'ha localitzat al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser | ACN

Al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i Freser s’ha trobat per primera vegada una espècie de planta mai identificada fins ara a la península Ibèrica. Es tracta de l''Herniaria alpina', una espècie que pertany a la família de les cariofil·làcies i considerada com a vulnerable segons criteris de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN).

Fins ara, es coneixia la seva existència al vessant francès dels Pirineus però no s’havia trobat fins ara al vessant català. La població descoberta a Catalunya ocupa molt poca extensió i està formada per menys de 200 individus madurs.

L’investigador Moisès Guardiola ha estat l’artífex de la troballa en el marc del treball de cartografia detallada dels hàbitats del parc natural a la zona del circ d’Ulldeter (Ripollès), elaborat el 2018.

La planta s'ha descobert al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i Freser. Concretament, en un coixinet petit d'entre 10 i 15 cm de diàmetre on hi ha menys de 200 individus madurs. l''Herniaria alpina' està associada a pedrusques sobre substrat calcari, segons ha informat el departament de Territori i Sostenibilitat.


Comentaris

envia el comentari