YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

VÍDEO ESPECTACULAR: Un llop ferit es passeja per les pistes nevades de Núria

Territori i Sostenibilitat té constància de dos exemplars d'aquesta espècie salvatge a Catalunya durant el 2019

Imatge d'un llop en una àrea nevada
Actualment hi ha 2 exemplars a Catalunya, un al Cadí i l'altre al Pirineu Oriental | Arxiu

El vídeo d'un llop passejant tranquil·lament per les pistes nevades de l'estació de Núria, al Ripollès, ha confirmat de nou la presència d'aquesta espècie salvatge a Catalunya.

Les imatges nocturnes les va fer aquesta setmana un treballador de manteniment quan es va topar amb l'animal i han circulat per les xarxes socials. «Se'l veia tranquil, es va girar i va continuar fent la seva», explica Lluís Torrent a l'ACN.

Les va gravar dimecres a la nit quan se'l va trobar a quarts de dotze al final de les vies del tren on hi ha la caseta dels treballadors. En aquell moment estava amb un company seu, Marc Comas, i recorda que els va agafar per sorpresa.

«Va passar tot molt ràpid però no li vaig veure cap agressivitat, recorda». I afegeix que en un moment els va mirar però que va continuar fent la seva com si res. Al vídeo se sent com un d'ells comenta que sembla que anés coix.

Dos exemplars a Catalunya

El Departament de Territori i Sostenibilitat està fent un seguiment de l'espècie des de fa uns anys. Les últimes informacions xifren en dos els exemplars localitzats durant el 2019, un a la zona del Port del Comte i l'altre, al Ripollès. Tots dos són mascles que viuen en solitari.

Per la seva banda, el naturalista i expert en llops Josep Maria Massip recorda que fa dos anys ja se'n va poder fotografiar un al Ripollès i que per tant «podria ser perfectament el mateix, ja que són animals que es mouen per espais molt grans».

Els exemplars de llop que es troben als Pirineus, a França i a Catalunya, provenen de l'expansió natural de la població italiana de llop. Des dels Apenins, el llop italià va arribar als Alps francesos (sud-est de França) i des d'aquí, alguns pocs exemplars van arribar als Pirineus.

Segons els estudis de Territori, des del 2000 i fins al 2014 s'ha tingut constància de la presència de llops en territori català cada any. Actualment, el llop es troba a la serra del Cadí-Moixeró i a la zona fronterera amb França de les comarques de la Cerdanya i el Ripollès. Encara no se n'ha confirmat la reproducció ni es coneix amb exactitud el nombre d'exemplars, que en tot cas és de pocs individus.


Comentaris

envia el comentari