Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

El Govern prorroga els descomptes de la C-16 entre Sant Cugat i Manresa

Tots els usuaris, sigui quin sigui el tipus de vehicle o el pagament del peatge que facin, tindran bonificat un 45% de dilluns a divendres no festius fins l'1 de setembre de 2019
Imatge d'arxiu d'unes retencions
El tram de la C-16 que uneix Sant Cugat i Manresa mantindrà les bonificacions fins el setembre de 2019  | CatalunyaDiari.cat

 

Bones notícies per als usuaris de la C-16 en el tram entre Sant Cugat del Vallès i Manresa. La Generalitat de Catalunya ha decidit prorrogar fins a l’1 de setembre de 2019 les bonificacions als peatges aplicades en un primer moment per descongestionar la circulació per la C-55.  

El govern ha modificat la concessió administrativa allargant en nou mesos el descompte general d’un 45%. Així, tots els usuaris veuran reduïda la tarifa del peatge de dilluns a divendres no festius. Abans de l’aprovació d’aquesta pròrroga, només els usuaris que paguen amb Teletac o l’aplicació Satelise haurien mantingut els descomptes. Amb aquesta mesura s'amplia el període d’adaptació al pagament telemàtic i es facilita que més persones resultin beneficiades de les bonificacions.

Descomptes segons l'accés a les hores punta 

A més d'aquesta bonificació general del 45%, els vehicles que utilitzen sistemes de pagament Satelise o Teletac tenen altres descomptes a les hores punta, de 07.00 a 10.30 hores i de 17.00 a 21.00 hores, de dilluns a divendres no festius.

El descompte és del  50% si s’accedeix a la C-16 des dels enllaços de la C-55 núm. 49  Manresa Sud,  núm. 50  Manresa Centre,  núm. 54  Sant Fruitós de Bages,  o  núm. 56, en tots dos sentits de la marxa. També si ja se circulava per la C-16, tant si es dirigeix cap a Barcelona com si es dirigeix cap a Berga o Puigcerdà.

Imatge d'arxiu d'unes retencions a les carreteres catalanes
La C-16 disposarà de descomptes | CatalunyaDiari.cat

 

El peatge per aquest tipus d’usuaris és totalment gratuït si accedeixen a aquesta via per l’enllaç núm. 41,  Sant Vicenç de Castellet o ja es trobaven dins de la mateixa si l’abandonen als enllaços 49, 50, 54 o 56. S’aplica en qualsevol dels dos sentits de la marxa.    

Bonificacions acumulables i especials per vehicles ecològics 

Existeixen també descomptes acumulatius pels usuaris dels sistemes de pagaments telemàtics que a més circulin en vehicles sostenibles. Tenen  un 30% addicional, aquells vehicles ecològics inscrits en el portal ecoviaT.  A més, s'aplica un 40% VAO, a tots aquells turismes amb 3 o més ocupants

Els turismes o motocicletes elèctrics també gaudeixen d'una bonificació en els peatges de dilluns a divendres feiners. Concretament, aquests tipus de vehicles que estiguin inscrits en el portal ecoviaT i paguin amb Satelise o Teletac  tenen un descompte del 100%.