Meritxell Budó i Pere Aragonès, els caps visibles de JxCat i ERC al Govern.

Desconcertant decisió del Govern: tornen a ajornar la reunió sobre l'obertura de centres comercials

La reunió, que ja es va ajornar el dijous per l'incendi de Badalona, havia de decidir si es flexibilitza el confinament municipal, els centres comercials i l'aforament cultural

Nou capítol d'incongruències. La reunió del Govern de la Generalitat, que havia d'abordar avui una trobada del Procicat per a avaluar l'obertura de centres comercials, la vigència del confinament de cap de setmana i la relaxació de mesures en espais culturals com el Liceu, ha estat finalment suspesa. El mateix executiu català ja va posposar ahir la reunió, al·legant que l'incendi tràgic de Badalona mereixia tota l'atenció. Però avui mateix el relat ha assolit un nou escenari: el Govern tenia prevista la reunió per les 12 del migdia; després se n'ha desdit i s'ha ajornat a la tarda, i a dos quarts de sis el Govern ha anunciat a la premsa que la reunió s'havia ajornat, de moment, sine die. 

El Govern reconeix que continuen treballant en la possible obertura de centres comercials, tot i que no avisen de la data prevista per a fer-ho oficial. De moment, tant l'anunci com el veredicte queden en stand by. El que sí se sap del cert és que la reunió d'aquest divendres ha quedat ajornada; per la qual cosa no hi haurà roda de premsa del Govern (tal com estava previst per avui a les 13.00 hores) explicant si es tirava endavant o no amb la relaxació de mesures. 

La seqüència dels fets 

Aquest divendres a dos quarts de nou estava prevista la reunió del comitè executiu de crisi per la covid-19, amb el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, i els consellers Meritxell Budó, Miquel Sàmper, Alba Vergés, Damià Calvet i Josep Bargalló. La consellera Vergés, a les 9.30 havia de reunir-se telemàticament amb la Federació de Veïns de Tortosa, però no ho ha pogut fer. A les 10.30 havia de fer una roda de premsa des de l'Hospital Verge de la Cinta de la ciutat per presentar l'ampliació del centre, però ho ha fet poc després de les 11, i ha allà ha dit públicament que el Procicat tenia previst reunir-se aquest divendres a la tarda. A continuació ha fet entrevistes amb mitjans de comunicació locals, i els veïns, enfadats, li han dit, a les 2 de la tarda, que ja no es volien reunir amb ella després de demanar-ho des de feia un any.

El conseller Sàmper havia d'intervenir en una jornada sobre violència de gènere, però aquest dijous es va descartar la seva participació a causa de l'incendi de la nau industrial a Badalona. Finalment , el conseller no ha anat a Badalona.

A les 10 del matí s'ha convocat una roda de premsa per la 1 amb el conseller Sàmper, el subdirector general de Protecció Civil, Sergio Delgado, el comissari dels Mossos Joan Carles Molinero, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, i el coordinador de la unitat de seguiment de la covid, Jacobo Mendioroz, per parlar de l'evolució de la pandèmia. Poc després de les 12 del migdia, la convocatòria s'ha anul·lat. S'ha especulat que la roda de premsa es faria després de la reunió d'aquest divendres a la tarda del Procicat, però a mitja tarda fonts d'Interior i de Salut han assegurat que el Procicat ja no es reuneix més aquest divendres i que probablement ho farà aquest dissabte, sense especificar-ne els motius.