YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Els 3 canvis que tindrà la Loteria de Nadal pel coronavirus

El sorteig de Loteria de Nadal és un dels esdeveniments més il·lustres en les festes, però enguany patirà diversos canvis

Exterior de l'administració nº6 de Loteries 'La Pastoreta' de Reus
La Loteria de Nadal és un dels regals que no poden faltar aquestes festes  | TarragonaDigital

Enguany, Nadal serà completament diferent. La crisi del coronavirus ens obligarà a celebrar unes festes tan assenyalades sota una infinitat de restriccions i mesures sanitàries adaptades a la pandèmia. El Ministeri de Sanitat ja ha fet públiques les regles generals que regiran durant els dies més especials: el 24 i el 31 de desembre.

Nadal 2020: marcada per les restriccions de la pandèmia

Durant aquestes dates, el toc de queda es retardarà a la 1.30 de la matinada, encara que les comunitats autònomes podran modificar aquest horari dins del límit establert. El mateix succeeix amb la limitació d'aforament per a les trobades nadalenques. El màxim està situat en 10 persones, encara que les autonomies podran reduir aquest número si ho estima necessari.

També es produirà el tancament perimetral de les comunitats autònomes des del 23 de desembre al 6 de gener, que impedirà el desplaçament interterritorial excepte per a veure a «familiars i afins», una excepció que generat una gran polèmica.

A aquestes limitacions, cal sumar-li la gran quantitat de recomanacions que ens han fet arribar els experts del nostre país. Des d'usar la màscara durant tota la reunió fins a mantenir la ventilació natural constant de l'espai, passant per mesures més dràstiques com l'aïllament previ o la realització d'una prova diagnòstica per a disminuir el risc.

Una festivitat atípica que també es trasllada a la Loteria de Nadal

El Nadal atípic que viurem també es traslladarà al mític sorteig de la Loteria de Nadal, un esdeveniment històric que se celebra al nostre país cada 22 de desembre. Aquest dia, tots ens despertem amb el so de fons dels nens i nenes del Col·legi de Sant Ildefons de Madrid cantant i repartint il·lusió entre tots els espanyols.

No obstant això, enguany el sorteig serà diferent i comptarà amb tres canvis importants per a celebrar un sorteig segur en el Teatre Real. Loteries i Apostes de l'Estat ha estat treballant amb el teatre i la Residència de Sant Ildefons per a elaborar un protocol amb mesures de seguretat sanitària i de prevenció. L'objectiu és vetllar per la salut dels més petits, els treballadors i els mitjans de comunicació que assisteixin al sorteig.

Els tres canvis del sorteig de la Loteria de Nadal

Enguany, el Teatre Real tindrà un aspecte diferent. L'essència i la mecànica del sorteig es continuarà mantenint intacta, però hi haurà tres grans canvis que marcaran aquest sorteig de la Loteria de Nadal. Els tres grans canvis que es produiran en el Teatre Real per a adaptar-se als nous temps de pandèmia són:

  • Limitació d'aforament: enguany el sorteig es realitzarà sense assistència de públic per a evitar l'aglomeració de persones en un espai tancat durant un temps molt prolongat. L'aforament estarà reservat només per als mitjans de comunicació, que a més estarà reduït al 50%.
  • Mesures d'higiene i protecció: totes les persones que es trobin dins del recinte hauran de portar màscara de manera obligatòria al llarg de tot el sorteig.

Només els membres de la taula presidencial i els nens que estiguin a cada moment cantant les boles sobre l'escenari prescindiran de la màscara. A més, tots els que participin en el sorteig hauran de sotmetre's a un test d'antígens per a major prevenció. 

  • Distància de seguretat: per a garantir els dos metres de seguretat damunt de l'escenari, es canviarà una mica la configuració d'aquest. Els bombos de les boles estaran més separats de l'habitual per a poder garantir la seguretat dels treballadors i una mampara es col·locarà entre els professionals del sorteig.


A més, els nens i nenes deuran sempre mantenir la distància de seguretat entre les seves posicions en el saló, el mateix que succeirà amb els membres de la taula presidencial. Enguany, la taula comptarà amb quatre integrants, en lloc dels cinc habituals, per a poder assegurar una distància àmplia entre ells.


Comentaris

envia el comentari